Dojke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Dojke

Post od gogi999 »

Imam dislpazne promene fibroznog karaktera na dojkama koje su evidentirane pre tri godine obicnim pregledom i merene UZ od strane radiologa.Preporucena kontrola na godinu dana a ja sam isla na ginekoloski pregled sada u DZ gde mi je dr izmedju ostalog pregledala i dojke i konstatovala isto to samo sto mi nije rekla dimenzije.Nije mi predlozila nista hitno ali je rekla da bi trebalo uraditi mamografiju s obzirom da nisam nikad radila a imam preko 40 godina.
Posle tog njenog pregleda dojke su mi bas osetljive i bolne a radila sam bas u periodu kad je preporucljivo da se radi(14 ti dan ciklusa).
Zanima me jel dovoljan i taj UZ za sada pa da mamografiju odlozim za dalji period.Jel svakg salju odmah na mamografiju ili je manuelni pregled pokazatelj koga ce snimati a koga ne?
Moja majka je preko 60 godina i nikad nije to radila,ima iste promene a poslednji put su je samo gledali na UZ(koji nije bolan kao mamografija).
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 20, 2010 9:54 am

Re: Dojke

Post od cita »

Ne znam ko ti je rekao da je mamografija bolna, s obzirom da je nisi nikada radila. Iz licnog iskustva ti mogu reci da je vise neprijatna nego bolna. Ja imam preko 40 godina i isto displazne promene fibroznog karaktera od pre tri godine. Odmah sam isla i na mamografiju i bilo je sve u redu. Ove godine smo kao poklon od firme opet imali pregled dojki i mogu ti reci da su lekari sve zene starije od 40 godina, bez obzira da li im je bilo nesto sumnjivo na UZ ili ne, slali na mamografiju. Licno mislim da je bolje da odes i na taj pregled. Bices smirenija posle njega, a i ne prica se toliko o prevenciji raka dojke i grlica materice tek tako. Treba poslusati i doktore (ponekad!). Sretno, pozdrav! :wink:
Odgovori