dijareja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
-xxx-
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 18, 2006 5:15 am

dijareja

Post od -xxx- »

Zdravo svima.
Eto odlucih i ja da zatrazim misljenje i savet divnih ljudi sa ovog foruma.
Moj problem je dijareja :evil:
mali uvod :
pre 3-4 meseca sam se napokon odlucio da odem kod gastroenterologa zbog bolova u zeludcu u proteklih 5-6 godina. Bol se pojavljivao recimo svaka 2-3 meseca i trajao po 3-4 dana i to iskljucivo kada mi je zeludac bio prazan (kad sam gladan) i cim bih nesto pojeo bol je prestajao. "Lecio" sam ga sa ranisanima i uspevalo je. Kada sam napokon otisao kod lekara uradjen mi je test na helicobacter pylori i naravo bio je pozitivan i u "debelom plusu". Mislim da je vrednost bila jedno 5 puta veca od dozvoljene. Odradio sam terapiju i posle toga (da kucnem o drvo) nemam vise nikakvih problema sa zeludcem.
DIjareja ...
koliko mogu da pamtim pocela je da se javlja pre 3-4 godine, recimo jednom mesecno. Ono sto sam uspeo da primetim je da dijareju iskljucivo imam 30 min - 2 sata posle obilnog obroka. U stvari, moj bioritam je vec 10 godina potpuno izokrenut, spavam danju, radim nocu i uvece. Ishrana mi je takodje potpuno poremecena. Obicno ustajem izmedju 14 i 15h i recimo prvi put jedem tek oko 20h (neretko je to i jedini obrok u toku "dana"). Dijareje mi se javljaju obicno kad nesto vrlo brzo pojedem, neku tezu hranu, posto kad jedem slabo zvacem i primecujem da gutam mnogo vazduha i nesazvakanu hranu dok jedem. Obicno se prvo jave kratkotrajni gasovi i posle 5-10 minuta vec moram da trcim u WC :( . Dijareja traje kratko, samo dok izbacim to sto imam i to je to. Jednostavno posle takvog "brzog" obroka imam utisak kao da sva ta hrana koju sam pojeo krece da sabija na dole i ubrzo se desava ono sto se obicno desi. Nemam mucnine niti bolove niti bilo sta ostalo. Jednostavno me uzasno pritera i moram da odreagujem u narednih 30 sekundi !

Molio bih za neki savet (sem idi na ispitivanja :D) i pomoc.
Hvala puno
-xxx-
Novi član
Novi član

Post od -xxx- »

:roll:
Mar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 15, 2006 12:12 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Mar »

Vidis i sam sta te muci. Jednostavno probaj da jedes cim ustanes, a da ti vecera bude u 20h, naravno izmedju i neko voce. Bitno je da su ti obroci manji a cesci.
Plava
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am

Post od Plava »

Slažem se sa prethodnim diskutantom!
Ti si ODLIČNO OBJASNIO šta je problem... :D
Jedi manje, češće, raznovrsnije... :wink:
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am

Post od drarko »

Ubrzana prolaz hrane i dijareja (steatoreja) mogu biti znak lose funkcije zucne kese, tj. nedostatak zuci neophodnog za razlaganje masti iz hrane.
To se ne desava sa slatkom obrocima vec samo sa masnim, zar ne.
-xxx-
Novi član
Novi član

Post od -xxx- »

da naravno od slatkisa (i slicnog) mi nije nista . dovoljno za odlazak kod lekara ?
drarko
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jul 07, 2005 12:15 am

Post od drarko »

U svakom slucaju, zabrinjavajuce.

Javi se lekaru, mislim da postoji resenje.
Odgovori