dali sam kritično

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
momcilov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 23, 2008 12:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

dali sam kritično

Post od momcilov »

moji novi rezultati krvi
glukoza - 5.6
holesterol 5.68
HDL holesterol 0.82
LDL holesterol 3.82
trigliceridi 2.29
INDEX ateroskleroye 4.69
FAKTOR rizika 6.96
AST (SGOT) 27
ALT(SGPT) 57
ostalo je sve u najboljem redu
osim nervoze koja je stalno prisutna .Što zbog posla što zbog ostalih problema.Otac mi se operisao rak Laringitisa.
Imao sam problem sa trigliceridima pre dve godine ali nisu bili ovliki tada su bili 1.9.Majka mi je bolovala od Angine pektoris kasnije je umrla od raka debelog creva.Dali je dovoljno samo da korigujem ishranu ili ipak moram na detaljnije preglede
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Postovani,
trebalo bi dozivotno da vodite racuna o ishrani,odnosno da se pravilno hranite,ako ste gojazni da smanjite telesnu tezinu i svakodnevno upraznjavate umerenu fizicku aktivnost/na prim. setnja 30-40min/.
S obzirom na porodicno opterecenje,nadam se da ste nepusac i da ne konzumirate alkohol .Iako ne znam koliko Vam je godina, preporucujem Vam da jednom godisnje prekontrolisete stolicu na okultno krvavljenje.
Preporucujem posetu lekaru,pogotovo ako imate bilo kakve tegobe.
pozdrav
momcilov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 23, 2008 12:53 pm

Post od momcilov »

Hvala najlepše na tako brzom odgovoru.Inače imam 35 godina i možda višak jedno 5 do 6 kilogarama .Ne pijem ne pušim bavio sam se aktivno sportom do povrede i operacije kolena.Sve manje sam fizički aktivan ali tempo života je takav.Nemam nikakvih zdrastvenimh drugih problema pa ne znam ni šta da očekujem .Koliko je sve to kritično dali sam u opasnosti već sada ili ako se nastavi ovim putem,Inače najveći problem mi je velika koncumacija slatkiša.Hvala unapred
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Postovani,
nije nista kriticno.
Postoje izvesni poremecaji koji se mogu nacinom zivota korigovati,sto sam i navela, i koji zahtevaju dozivotnu samodisciplinu.
Bez brige i naravno bez slatkisa/samo nedeljom i praznicima i to jedan kom/....... ipak slozicete se da sam tolerantna.
pozdrav
Alena86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 1:35 am
Kontakt:

Post od Alena86 »

da ne bi otvarala novu temu nastavicu na ovu.
Posto imam slican problem. Imam 22 godine.
vec mesecima imam glavobolje cudne (samo zadnji levi deo glave me boli) i bolove u stomaku... bila sam kod interniste i isla na ultrazvuk i vadila krvnu sliku.... Na ultra zvuku mi je receno da je sve okay samo da je iziritirano neko crevo ali nije to nista...
e sada u krvnoj slici je sve u granicama normale sem gvozdja koje je 5,7 i ALT 51... pila sam tothemu B i C vitamin 3 meseca i juce sam vadila ponovo krv gvozdje je i dalje 5,3 ostalo u granicama normale ali je ALT 107 i AST 119 i plus su pocele da mi trnu ruke:(
glava je pocela da mi trne leva strana... kao da nije moja... ne mogu da se koncentrisem kao nekada...:( ako treba napisacu ti i celu listu nalaza krvi ako je potrebno.. da li mozes da mi predpostavis sta dalje da gledam?? jer vec meseciam ovo vuce i niko ne zna da kaze sta je, bar od prilike.
Hvala ti puno unapred....
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Alena86 napisao:tothemu B
Sta je ovo? Najbolje je da sve dodatke izbacis iz upotrebe da bi odmorila jetru? Samo prirodna dijetalna ishrana. Neurolog bi bio neophodan osim interniste.
Alena86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 1:35 am
Kontakt:

Post od Alena86 »

A da zaboravi da kazem, ne pijem ne drogiram se, ne pijem gazirano. Trenutno sam mnogo za kompjuterom jer radim (3d animacija) koja zahteva bas dosta rada za racunarom... plus sam na dijeti (UN tj 90-dnevna dijeta) a ovih dana treba da idem i kod nutricioniste za pravu ishranu. dnevno setam min 15 minuta (jer setam kuce po parku 3 puta dnevno po min 5 min).
Hvala vam jos jednom puno unapred.....
Odgovori