Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Ovako kao prvo dobar dan , treba mi pomoc...
imam problem sa stolicom,tacnije par dana nemam stolicu pa kad krenem u wc ona je toliko cvrsta da je nemoguce se isprazniti...
onda se borim da dobijem tecniju stolicu da se ispraznim,dobijem je putem nekih lekova i suvih sljiva... to me drzi dva tri dana, i onda kad se ispraznim pokusam dobiti normalnu stolicu, ne idem u wc par dana i onda kad krenem opet muke sa tvrdom stolicom,sad na primer je nekako mesano,kad sam u wc-u i vodenasta i cvrsta,molim pomoc kako dobiti normalnu stolicu jer ja stvarno ne znam i sta bi to moglo biti unapred hvala !
Lekovi na duže staze prave veću štetu nego korist. Za normalan rad creva potrebno je dovoljno vode (bar litar i po dnevno, za muškarce i više), dovoljno vlakana (voće, povrće, integralne žitarice) tj. što urednija svakodnevna ishrana i fizička aktivnost.
Jedem sve sto sprema keva,pite,sve čorbasto,pravim pizze... uglavnom
krećem se dosta kako kad , treniram kući , imam svoju mini teretanu, a pošto treniram pijem dosta vode nekad i više od litru ipo, voće povrće kako kad al opet nakon svega takvo stanje i ne znam šta bi mogao biti uzrok.... :/
Nisam? Da li utiče nešto na stomak ako se pije to duže vreme,tačnije da li može da se poremeti nešto ako se prestane piti..? I da li utiče isto kao i sve ostale kisele vode?
Газиране минералне воде смеју да се пију највише 2dl дневно.
Опиши ми детаљно шта пијеш од течности и колико.
У међувремену почни да једеш кувану пшеницу. Треба да се кува бар два сата и треба да се једе заједно са течношћу - не треба да буде сува. Поједи шољу куване пшенице и то треба да буде довољан баласт за нормалну столицу.
Иначе, мени то највише личи на кандиду. Могу да буду и амебе или какви други паразити. Било би добро да се уради анализа столице, мада како их данас раде вероватно ће све да буде негативно. Пробај да пијеш неки добар пробиотик и домаћи кефир. Можда и неки чај против паразита.