Brijanje stidnih dlaka i pazuhe

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Josip_Mo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 5:34 pm

Brijanje stidnih dlaka i pazuhe

Post od Josip_Mo »

Molio bi da na ovo odgovaraju samo kompetentne osobe, odnosno one sa posjedovanjem potrebnog znanja. Najbolje doktori.

Naime, često sam nailazio na neka pisanj, po forumima uglavnom, gdje govore kako se briju npr. ispod pazuhe radi higijene. Kažu da se tako manje znoje.
Mene čisto znanstveno zanima ima li to uporišta? Jer googlao sam i nisam nigdje naišao na neki stručni tekst u kome se opisuje zašto je higijenskije kada se brije.
Zanima me da li je istina da se manje znoje ljudi kada su obrijani nego kada nisu i da li ima to još neke prednosti što se tiče higijene? Ako je higijenskije uopće!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Tesko razumljiv tekst zbog silnih greshaka u kucanju, kao da ste bili umorni kada ste kucali.

Elem, dlaka je normalna izraslina na ljudskom telu koja prvenstveno ima protektivnu ulogu, pokriva delove tela koji su osetljivi u cilju da blokira potencijalne mikroorganizme da dodju ko koze. Dlake u nosu (u vidu treplji iz celija sluzokoze), ushima (unutar ushne shkoljke), genitalna regija (lojne, znojne zlezde), pazuh (lojne i znojne zlezde, splet nerava), kosa (zashtita lobanje i mozga)...ochigledni pokazatelji da su dlake tu gde treba da zashtite ulaz mikroorganizama i da shtite od povrede.

Dlaka nema miris, ona poprima miris regije u kojoj se nalazi (znoj, sekret, lojne zlezde, sline iz mukus celija u nosu, cerumen u uhu), ili zadrzava miris kojim se tretira (shamponi, parfemi, dezodoransi) ali isto tako taj miris duze zadrzava nego u sluchaju kada ih ne bi bilo na tom delu koze.

Pitanje dlaka bilo gdje na telu je za neke više vizualni nego higijenski problem, samo što ih ljudi skidaju pod izgovorom higijene.

Dakle, dlake ne smrde, nego znoj koji izlazi iz našeg tela, tako da ako odstranite dlake a ne tuširate se redovno vi ćete i dalje smrdeti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori