bradavica ili kurje oko?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

bradavica ili kurje oko?

Post od gogi999 »

Na stopalu se pojavila bolna tvorevina za koju sam mislila da je kurje oko.Dermatolog kaze da je bradavica i to duboka i da se tretira tecnim azotom i da se izvadi na kraju.
Mislla sam da kupim one flastere koji se drze par dana a onda sami skinete.
Sve to da bi mi bilo konfornije u kucnim uslovima da ne idem svaki dan u DZ.
Koja je razlika izmedju kurjeg oka,zulja i bradavice?
Za bradavice znam samo onako povrsinske a ne i ovako dubinske.
Jel virus uzrocnik?
zovem se bakterija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 15, 2011 5:34 pm

Re: bradavica ili kurje oko?

Post od zovem se bakterija »

Najbolje je za bradavice koristiti neke biljke koje imaju u sebi mravlju kiselinu (kopriva, cuvarkuca). Ja sam imala bradavice na ruci zbog nekih drugih problema sam pila nesto za imunitet neke su se povukle same od sebe. A sto se tice tog spaljivanja nije iskljuceno da ase opet nece vratiti. Bradavice su inace virusnog porekla. Probaj nesto za imunitet moguce je da nestane sama od sebe.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Da,samo ta bradavica na stopalu ne ide ka spolja kao one na rukama ,nogama...vec ide na unutra,dubinski i boli kad gazim.Ja sma mislila da je kurje oko,naprosto ih ne razlikujem.Sta npr za imunitet?
Ja pijem Mg 250mg,povremeno koenzim Q 10,vitamin C....imam i Ekomer ali ga ne koristim zbog ovog navedenog,da ne konzumiram previse preparata.
zovem se bakterija
Novi član
Novi član

Ja sam koristla colostrum(to je inace prvo majcino mleko) inace magnezijum je za misice to sto pijes. Ako je na nozi to je onda sigurno kurje oko jer mi je svekrva medicinska sestra pa se razume u te stvari kaze da kkurje oci budu na nozi a bradavice na rukama tj drugim delovima tela. Probaj naci nesto za imunitet ja inace iamam problema sa bakterijama pa sam zbog toga pila (nisam ni mislila da leciti bradavicu na ruci 2 sam imala i malo po malo s nestale). Ipak je to do imuniteta. A to spaljivanje ti se vrsi mislim na -70 stepeni sa azotom, kolegica je to radila na ruci. Zelim ti puno srece!
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Da,i ja sam prvi put cula da se bradavica nalazi odozdo na stopalu.I ja sam mislila da je to kurje oko.Uopste ne znam kako oni prepoznaju razliku?Znam za one ispupcene bradavice po rukama,nogama,prstima ali odozdo ,na stopalu,nikad.
Eto,kaze,moze biti i odozdo i ako se en ukloni samo se umnozava.Takodje mi je rekla da je to virus.
Tecni azot je smrzavanje sa onim stapicem sa vatom koji isparava.Osecas hladno a onda te zaboli kad duze zadrzi.
Hoce li to pomoci da se ovo cudo odstrani,ne znam?Uopste ne mogu da nadjem sta je najudobnije obuti a da nisu patike?
zovem se bakterija
Novi član
Novi član

hoce to ce je u pravilu sprziti jer na toj temp. azot przi ostace ti onako kao rupica malo ce boliti dok ne zaraste pa ta bradavica ima koren zato je mora sprziti i ona bude siljasta nekad ih zna biti nekoliko (korena), ma proci ce to vidices.
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Jel treba to bolno mesto dok se leci da se zastiti necim(carapom ili nekim uloskom)?Evo,veceras sam duze hodala ,bosa u sandalama i sad me bas pecka.
zovem se bakterija
Novi član
Novi član

mislim da nije dobrobas zatvoriti skroz............ne znam moja prijateljica je spaljivala na ruci.........hmmmmmmmmm zastiti bar nekim flasterom dok ne zaraste da ne bi ulazilanecistoca
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Sutra idem na treci tretman a rekli su mi sest puta.Ne primecujem da se nista desava na stopalu sem sto sam bas imala jedno dugo,dugo pesacenje na svu srecu u patikama ali osecam pritisak i peckanje tamo gde carapa tare bolno mesto.Bas se pitam hocu li moci da hodam?
gogi999
Aktivan član
Aktivan član

Post od gogi999 »

Evo,bila sam i na trecem tretmanu i sada me vec boli i to me boli stopalo gde je promena tj bradavica bila neprimetna.
Zar je moguce da ce samo otpasto?U stvari tu i nma sta da otpadne jer nije ispupceno vec je povrsinski a u dubni se vidi tamnija mrlja,kao koren.To ne moze otpasti vec se verovatno mora mehanicki cupati.Ima li neko sa slicnim iskustvom?Bas mi je sada tesko da hodam kao da me ceo taj predeo pece.Jel moguce da na mene jace deluje tecni azot?
Odgovori