Vec godinu dve imam problem sa zeludcem (ako je on u pitanju). Ako pojedem nesto bas zacinjeno ili neki slatkis, nocu se obavezno budim od bolova. Ako legnem na levu stranu bolovi su jaci.
Opis bolova: Kao da mi neko rukom gnjeci zeludac, stiska... Javlja se i pecenje u njemu, slicno kao kada imam kiselinu, samo sto se desava u jednom mestu, ne ide prema grlu. I malo je drugacije to pecenje, ne osecam kao da je kiselina, vec samo kao da je nesto zagrejano, toplo. Kada mi se desi napad, uglavnom je samo pecenje a u goroj varijanti ide i onaj pritisak kao da ga neko rukom steze. Takodje nekad sam imao potrebu da podrignem posle obroka. Sada se to desava cesto, tokom celog dana. Bolovi su krenuli i preko dana, samo potraju 2-3 min i prestanu. Oni nocni traju dosta duze, i kada popijem 2-3 case vode malo se smiri situacija. Ne prejedam se slatkisima.
Doktor: doktor je posumnjao na bakteriju i upalu zeludca. Davao sam urin i 2 puta krv na analizu. Na jednu analizu je stajalo:
Helicobacter pylori IgА - negativan
Helicobacter pylori IgG - negativan
Urin i drugi nalaz krvi, takodje dobar osim sto mi je povisen holesterol, pa je ispalo je je povisena masnoca u jetri i da je to problem mozda. Nemam tetovaze, ne pijem , ne pusim, kafu retko, gazirana pica retko, energetska pica nikad.. Trudim se da jedem ribu, povrce, ali jedem i kobasice (ne jedem brzu hranu, ali ne preterujem sa masnocom, tipa samo meso, nema se para

Doktorka je dala sada da radim ultrazvuk jetre pa da vidimo da li ima problema. Samo tamo se ceka, jos uvek nisam stigao da zakazem.
Jel zna neko sta bi moglo da bude? Da li stvarno jetra moze da bude uzrocnik bolova. Imam 30 godina, a ako je korisno, pritisak 120 -80 (cisto govori o mom nacinu zivota). Bol nije ni levo ni desno vec po sredini tela (a jetra je valjda desno).