bolovi ruke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
dovladoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 24, 2012 9:38 pm

bolovi ruke

Post od dovladoni »

imam 65 godina,i molio bih ako neko moze da mi pomogne da smanjim bol a da ne idem kod doktora,naime kosti leve ruke me bole i ne mogu nista tesko da dignem,zbog cega je to,ne sjecam se nikakve povrede,takodje mogu da kazem da u gornjem predjelu ruke ispod ramena imam neku zlijezdu ili ti nesto kao masno tkivo iskocilo ,nalik čepu od boce,ako moze nek mi neko da odgovor,pokusavam da mazem konjskom masšcu al ne pomaze
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: bolovi ruke

Post od aa_aca »

Да ли вас боли и надлактица и подлактица и шака?
Да ли сте сигурни да вас боли кост а не мишићи или тетиве?
Да ли вас боле зглобови?
Да ли се то ткиво налази са спољне стране руке или изнутра?
Да ли је ткиво тврдо или мекано?
Када се јавио проблем са боловима у руци, а када се појавило то ткиво?
Да ли вас је крпељ ујео и ако јесте - када?
Да ли имате проблема са кичмом?
Да ли имате кардиолошких проблема?
dovladoni
Novi član
Novi član

Post od dovladoni »

bolime podlaktica i nadlakitca,šaka me ne boli,boli me kost siguran sam a to masno tkivo je podkozno i moze se reci da je umereno tvrdo,ima problema sa pritiskom povisen je,prvo se pjavilo tkivo ima 3 meseca pa onda nakon 15 dana bol u ruci,kicmu nemam problme i nie me krpelj ujeo
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Баш незгодно. Нешто немам идеја. Мислим, имам идеја али.......

Не бих рекао да то поткожно ткиво може да има везе са болом у костима.

Где се тачно налази то поткожно ткиво - са спољне стране руке или изнутра?

Да ли вам се бол јавља директно у костима руке или долази рецимо из рамена или плећке?

Када подигнете нешто тешко да ли се појача бол у костима?

Колики вам је притисак и шта радите у вези њега?
dovladoni
Novi član
Novi član

Post od dovladoni »

i ja mislim da nema veze sa tkivom,a ruka me boli kad podignem nesto teskoo,bol se javlja na zglobovima kod ramena i zglob kod lakta,pritisak je velik al pijem redovno tablete za srce i pritisak,tkivo ne znam kako da objasnim izgleda kao da imam nesto ispod koze kao neka velika potokzna bubuljica
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Е сад је јасније. :) Највероватније сте на неки начин ипак истегли лигаменте или тетиве. Можда је и нека упала у питању. Можда имате проблем са хрскавицом у зглобовима. Саветујем вам да некако набавите јаке сталне магнете - неодијумске. Не оне скупе у накиту него обичне али што јаче. Одличне магнете производи ова наша фирма http://www.magneti.co.rs/magneti-gausgr ... m-magneti/ али не продаје их физичким лицима. Надам се да се можете снаћи за малопродају. Треба вам неколико диск магнета пречника око 2cm и дебљине не мање од 3mm. Магнети су релативно крти па их треба чувати од судара.

Поставите по један магнет на раме и на лакат и носите бар 15 сати дневно, а најбоље цео дан. Ако је нека озбиљнија упала у питању, бол ће се појачати. Онда направите паузу од сат-два па опет ставите. И тако док бол не прође. За неких месец дана требало би све да буде у реду. Магнете носите и после нестанка свих болова бар један месец.

Оно поткожно ткиво пробајте да мажете кремом Флогоцид а ако не буде деловало онда кремом Ихтиол-камфор. Потребан је дебљи слој креме и нека газица преко тога.

Висок дугогодишњи притисак такође може да се реши али превише је компликовано дописивањем. Проучите све здравствене савете са мога сајта Аца Савети Здравље, па се јавите. У вашим годима притисак зависи од превише фактора, нарочито ако је дуго година присутан, те је његово регулисање према нормали и скидање са лекова веома компликовано.
dovladoni
Novi član
Novi član

Post od dovladoni »

eee xvala puno super od vas da ste spremni da pomognete,xvalapunooo :D
Odgovori