bolovi posle udesa
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
bolovi posle udesa
mao sam tezak udes pre nedelju dana,i isao sam na bezanijsku kosu na pregled jer sam se zalio na bol u grudima.Uradjen mi je snimak grudi i ekg,i rekli su mi da je sve u redu,i da sam samo ugruvan,medjutim evo vec nedelju dana je proslo a mene grudi i dalje zabole na bilo koji nagli pokret,na obicno kijanje osetim jak bol,juce sam se pao jer sam se ukliznuo na led i ceo dan me je to bolelo.Sta da radim da prodju ti bolovi,da li je moguce da sam povredio neku kost,a da se to nije videlo na snimku?
Re: bolovi posle udesa
Sasvim normalno nakon takve vrste povrede. Da li ste nekada uganuli ili iscasili prst? Koliko je trebalo vremena da prodje da pocnete tom sakom sasvim normalno da se sluzite? Ukratko, bez par nedelja tegobe nece sasvim proci.svrle napisao:mao sam tezak udes pre nedelju dana,i isao sam na bezanijsku kosu na pregled jer sam se zalio na bol u grudima.Uradjen mi je snimak grudi i ekg,i rekli su mi da je sve u redu,i da sam samo ugruvan,medjutim evo vec nedelju dana je proslo a mene grudi i dalje zabole na bilo koji nagli pokret,na obicno kijanje osetim jak bol,juce sam se pao jer sam se ukliznuo na led i ceo dan me je to bolelo.Sta da radim da prodju ti bolovi,da li je moguce da sam povredio neku kost,a da se to nije videlo na snimku?
Sto se vidjenja/nevidjenja naprsnuca ili preloma bez dislokacije fragmenata tice, to zavisi od lekara koji te snimke gleda. Svakako se vidi!
Inace, cak i u slucaju da postoji neko naprsnuce rebara, terapija je blago bandaziranje grudnog kosa i mirovanje. Jedino se kod preloma koji ugrozavaju pluca ili dislokacija radi hirurska sanacija. Za druge slucajeve terapija je konzervativna, bandaziranje, mirovanje, analgetici pp.
I sta vam je trebalo da nakon takve potrebe izlazite na ovaj led?!?
Vi stvarno "trazite djavola"!
Mirujte a ukoliko za nedelju dana ne prodju tegobe ili pocnu da se intenziviraju, idite na ponovni RTG grudnog kosa.
Pozdrav!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa sta ste radili juce na ovom snegu i ledu, covece dragi, da opet padnete?! Vi bas zelite nesto da slomite po svaku cenu, je li? 
Ako je uradjen rtg snimak, na njemu bi se video prelom rebara ili grudne kosti ili vec, tako da se savim sigurno ne radi o lomu; a i da ste slomili rebra, za to pomoci nema - grudni kos ne ide u gips, pa sem fiksacije medicinskim flasterom ili zavojem na strani loma svakako VAm nista drugo ne bi ni mogli sem da cekate da kosti srastu. Tako da, sve i da ste se polomili isto bi Vam bilo ko i sad, verovatno bi Vam rekli da NE IDETE napolje i ne padnete ponovo! Sigurno ste se dobro ugruvali, nagnjecenje tkiva sasvim daje bolove kakve opisujete. Uzimajte analgetike ukoliko imate jak bol i sacekajte da prodje. I naravno - drzite se kuce i pokusajte da ne padnete ponovo, bar neko vreme!

Ako je uradjen rtg snimak, na njemu bi se video prelom rebara ili grudne kosti ili vec, tako da se savim sigurno ne radi o lomu; a i da ste slomili rebra, za to pomoci nema - grudni kos ne ide u gips, pa sem fiksacije medicinskim flasterom ili zavojem na strani loma svakako VAm nista drugo ne bi ni mogli sem da cekate da kosti srastu. Tako da, sve i da ste se polomili isto bi Vam bilo ko i sad, verovatno bi Vam rekli da NE IDETE napolje i ne padnete ponovo! Sigurno ste se dobro ugruvali, nagnjecenje tkiva sasvim daje bolove kakve opisujete. Uzimajte analgetike ukoliko imate jak bol i sacekajte da prodje. I naravno - drzite se kuce i pokusajte da ne padnete ponovo, bar neko vreme!
Samo procitajte sve sto ste sami napisali, uradite sve suprotno od toga i nece vam biti potreban niciji savet!svrle napisao:sad su bili ovi praznici,pa veselje,klizav put,nije ni cudo sto sam pao,imam 19 godina,hteo sad za ove praznike da mirujem,niti da pijem lekove.a i par dar dana posle nesrece sam odmah radio kuci fizikalne radove,cistio sneg,nosio drva i ostalo.Izgleda sam sam samo pogorsao stvari.