Bolovi i oticanje prstiju sake

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Amar.H
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 15, 2017 10:09 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Bolovi i oticanje prstiju sake

Post od Amar.H »

Poštovani,

Prije mjesec dana sam poceo da radim na pakovanju i slaganju kiseline u krutom stanju ( pakovanje i slaganje vreca po 25 kg na palete, odprilike 8- 10 tona po smjeni ) te njenom utovaru u prikolice kamiona. Medjutim, nakon nekoliko dana od pocetka moga rada pojavili su mi se bolovi u prstima ruku kao i otok istih, koji ne slabe, odnosno, bolovi se najvise javljaju nakon spavanja i tokom opustanja tijela, dok je otok prstiju konstantan. Takodje da napomenem da bolovi nakon budjenja traju nekih 30ak minuta do 1 sat, gdje nakon toga uz zagrijavanje zglobova bolovi nestaju, a kao sto sam vec napisao otok na prstima ostaje.

Na osnovu ovoga, da li mozete da procijenite da li je neka vrsta nastanka neke vrste bolesti , te da li mi mozete savjetovati neke vjezbe ili terapije , kako bi bolovi i otok prstiju nestao ili se barem umanjio.

Hvala unaprijed
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Bolovi i oticanje prstiju sake

Post od aaaca »

Која киселина је у питању? Боракс?

Каквим физичким активностима си се бавио пре тог посла?
Amar.H
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 15, 2017 10:09 pm

Post od Amar.H »

Kiselina sa kojom radim je Anhridid Maleinske kiseline, a koji po svojoj specifikaciji ima samo stetan uticaj na disajne puteve i na kozu , ukoliko je koza preosjetljiva, mokra ili ostecena.

Pored toga , komapnija za koju radim, je obezbjedila svu mogucu zastitnu opremu za posao ovog tipa ( odjeca, obuca, rukavice, maska za disanje, itd.)

Prije ovoga posla, nisam bas radio slicne poslove , tj fizicke poslove na kojima se posao konstantno bazira na rad gdje se na vrstu posla stvara veliko opterecenje na prste ruku i zglobove šaka.

E sada moja pretpostavka je da mi se sve ovo desava (bolovi i otoci ) dok mišići prstiju ne ojačaju, pa mi treba neka vrsta vjezbe ili terapije kako bi se mišići i zglobovi opuštali.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Било би добро да попричаш са неким физиотерапеутом. Можда ће неки од њих имати какву идеју.

Могуће је да си префорсирао зглобове па да они отичу а то баш није згодно. У том случају можда би најкомпетентнији био неко са форума из Панспорта. Тамо су све спортисти и вероватно им се стално дешавају такви случајеви.
Odgovori