Bolovi u ledjima

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
aleksandar1987
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 16, 2015 3:28 pm

Bolovi u ledjima

Post od aleksandar1987 »

Pozdrav, javljam vam se posto imam problem sa ledjima koji prerasta u svakodnevna hronicna oboljenja a ja vise ne znam kako da se borim sa time, da bih vam bolje pojasnio celu situaciju krenucu od pocetka:

Najme, radim na brodu (turisticki kruzer), trenutno sam na 4. ugovoru, obavljam posao pomocnika managera prodaje, znaci manje vise posao mi je kancelarija i teren. Radim dvokratko, ujutro od 8 do 11 i uvece od 5 do 11. Uglavnom ujutro kad ustanem nemam problema sa bolovima posto veci deo jutarnje smene proved sedeci u kancelariji, problem nastaje uvece, tacnije uglavnom u periodu od prvih par sati vecernje smene, odnosno posle ove duze pauze. Mislim da se bolovi vracaju svakog dana kada pocinjem vecernju smenu posto pre 5 sati uglavnom imam poslepodnevnu dremku (odspavam par sati), a kad krenem oko 5h prvih sat dva sam uglavnom na nogama, manje vise u zurbi i jurnjavi posto se rade razne pripreme i inpletacije ponuda itd...

Bol koji mi se javlja nije u sredini kicme (barem ga ja tako ne osecam), vise je sa leve strane u donjem delu ledja (tu negde oko karlice), i dosta je tup bol (nije jako ostar da me probada), ali dovoljno tup da me iritira i tera da sednem na stolicu ili klupu, cim sednem, u roku od 15 minuta, bol nestaje, ali se povremeno vraca kada postanem opet aktivam.

Bol je poceo da se javlja pri kraju prethodnog ugovora, zanimljivo, za vreme godisnjeg odmora koji sam proveo kuci (2 meseca) bol mi se nije pojavio ni jednom, cim sam se vratio na brod (mozda posle par nedelja), bol se vratio isti kao i ranije. Obisao sam brodske doktore, oni mi daju lekove za bol koji me samo uspavljuju (pomazu ali ih izbegavam piti), bio sam kod kiroprakticara i na razne mazase, sve je to privremeno pomoglo, ali bol i dalje nije otklonjen. Ponekad bol se nepojavi uopste, a ponekad samo naidje i nervira po par sati. Ono sto sam primetio, javlja se uglavnom posle poslepodnevnog odmora (uglavnom spavanja), i to gotovo istog trenutka kada ustanem iz kreveta, ili u roku od pola sata. Zanimljivo je takodje da posle par sati smene (vecernje), bol samo nestane, kao da sam se zagrejao dovoljno i bola vise nema.

Inace prilicno sam kativan, u teretanu idem 3-4 puta nedeljno (koliko mi posao dozvoli), radim uglavnom vezbe za ledja, nista tesko i napeto, kad god uhvatim vremena idem na plivanje ili neku drugu rekreaciju, sem ponekad lekovi za bol, nikakve druge lekove ili preparate ne konzumiram. Po nekad uzimam kremu za ledja koja hladi/greje ledja, ali i to pomaze zamo privremeno, posto vec nakon pola sata-sat problem se opet vradja. Inace imam 27 godina i eto, vec imam problema (nadam se da nisu ozbiljni) sa ledjima...

Unapred hvala i pozdrav sa Kariba :)
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: Bolovi u ledjima

Post od vasa »

Imas li ti mozda jos nekih malih tegoba sa mokracom, ili stolicom????
Mislim da bi trebao raditi vezbe za stomak--jak stomak pordzava kicmu, kao i misici pored kicmenog stuba. Ne idi na kupanje ako je hladna voda.
aleksandar1987
Novi član
Novi član

Post od aleksandar1987 »

Nemam, iskreno i ja sam prvo pomislio da je u pitanju besika, neka upala ili bubreg, no odradio sam testove u Miami-u, u kompanijinoj i jednoj nezavisnoj klinici, oba nalaza su bila negativna, ali oba puta doktori su mi davali razlicite savete i analize mog problema, misic, nerv, kicma, itd....ne znam ni sam vise u sta da verujem....
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ne znam koliko je teško u toj situaciji, al ne bi bilo loše uraditi magnetsku rezonancu lumbalne kičme, da se vidi ima li tu nečeg...
aleksandar1987
Novi član
Novi član

Post od aleksandar1987 »

Razmisljao sam o magnetnoj rezonanci, ali prvo cu da pokusam sa tretmanima u SPA centru sto mi nude sa broda, ako se situacija ne popravi idem na magnetnu. Hvala u svakom slucaju.
Odgovori