bolest kuka legg calve perthes molim pomoc rijeka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
petra ri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 21, 2008 6:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

bolest kuka legg calve perthes molim pomoc rijeka

Post od petra ri »

lijepo bi molila da mi se jave svi koji imaju ili su imali iskustva sa bolescu legg calve perthes,imam petogodisnjeg sincica koji ima perthes i zanima me kako ga najbolje lijeciti sada nosi atlanta ortozu i bolest ima godinu dana u nadi da cete se javiti mama petra :o
lijepo bi molila sve one koji imaju iskustva sa perthesom djecjom bolesti kuka da mi se jave na e mail hvala!!!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

RAdi se o oboljenju glave butne ksoti kod dece koja je najcesce uzrokovana slabijim dotokom krvi u taj deo kosti. Leci se neoperativno (nosenjem ortoze ili mirovanjem u krevetu sa opterecenjem preko nogu koje rasterecuje kuk) ili operativno. Neoperativno lecenje traje najcesce do godinu dana, a operacijom se sam tok bolesti znatno ubrzava, tj. sve se zavrsi za 3-4 meseca.

S jedne strane imate problem da dete naterate da miruje tako dugo, a sa druge strane imate rizike koje svaka operacija nosi.
petra ri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 21, 2008 6:55 pm

Post od petra ri »

najljepsa hvala za odgovor a jos mi molim vas recite njemu je sada pokretljivost odlicna i na slikama se vidi kako se kuk reparira ali bi ga doktor operirao posto to rade u americi a on je bio tamo par mjeseci ,u dvojbi sam jer je rekao da bi operirao da noga ne bude kraca moze li se jos cekati posto kuk se obnavlja kakvo je vase misljenje hvala petra rijeka...
lijepo bi molila sve one koji imaju iskustva sa perthesom djecjom bolesti kuka da mi se jave na e mail hvala!!!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Bez pregleda i snimaka je stvarno vrlo nezahvalno davati misljenje o lecenju konkretne osobe.

Nacelno, ako dete nosi ortozu vec dugo (niste napisali koliko, samo ste rekli da bolest traje godinu dana) i ako je glava butne kosti pocela da se reparira, operacija najcesce nije potrebna.

Mozda bi bilo bolje da se ova tema postavi na forumu "Ortopedija". U opstem forumu, kao sto je ovaj, vece su sanse da dobijete mali broj odgovora.
Odgovori