bol u trbusnom zidu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
kamelija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 03, 2007 12:27 pm

bol u trbusnom zidu

Post od kamelija »

Vec duze od godinu dana povremeno, ali uglavnom svakodnevno, osecam blagi bol u levoj gornjoj polovini stomaka, ispod grudi, ali nekako na povrsini. Bol nije konstantan, nego dodje i prodje, traje od nekoliko sekundi do jednog minuta.

Ne povracam, nije mi muka, imam normalne stolice, bol nema veze sa obrocima, krvna slika mi je normalna.

Takodje, ne znam da li je povezano sa tim, ali skoro redovno kad se sagnem, odnosno nekako presamitim ispod grudi, osetim kao neki grc u misicu na tom mestu koji prodje kad se ispravim (i to je sve pocelo u isto vreme, pre godinu i po).

Nekoliko sam puta to pomenula mom lekaru opste prakse kada sam bila drugim povodom, ona je slegnula ramenima i rekla 'proci ce vas to'. Drugi lekar opste prakse, privatnik, uradio rtg grudnog kosa (koji je bio normalan), rekao nesto kao 'to moze biti od kicme', i ostalo na tome :(

Na internetu sam nasla clanke koji opisuju te moje simptome kao bol u trbusnom zidu (abdominal wall pain) i kao neko ukljestenje nerva.

Kom lekaru specijalisti bih trebala da se obratim ako je to u pitanju, a sve mi se cini da jeste?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Fizijatru?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori