Probao sam na forumu da potrazim nesto oko ove teme,ali nisam nasao nista sto je licilo na moju povredu.Pre jedno 2 nedelje sam na fudbalu povredio predeo iznad butine(oko primicaca),nastavio sam da treniram dok nisam osetio malo jaci bol i onda sam prestao.Jedno vreme sam mislio da je prepona,ali sam utvrdio da nije trbusni zid i prepona vec gornji deo butine i primicac.Odmaram vec 5,6 dana primecujem napredak,mogu i da hodam,cak i da potrcim,ali kad napravim neki nezgodan pokret noge ili je malo istegnem,zaboli me.Hteo sam da pitam da li je opasno i koliko jos treba da odmaram.Mislim da sam je samo istegao,ali nisam siguran i nisam navikao da sam povredjen.Inace imam 15 godina,visok sam 170cm i aktivno treniram kosarku.
Unapred hvala !
Bol kod primicaca.
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Bol kod primicaca.
Не знам колико може да буде опасно, али само хоћу да ти кажем како можеш да убрзаш опоравак. Потребан ти је један јачи магнет који треба на мишићу да носиш бар 20 сати свакодневно. Магнет рецимо овакав: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html. Ако те занима можеш на мом сајту w w w . a c a . r s под Савети, Здравље, да погледаш шта сам писао о магнетима, магнетном пољу и зглобовима.
Hvala puno na savetu,ja se vec bolje osecam,da li bi mogli da mi kazete neki savet da se ovakva povreda opet ne desi,jer mi se vec drugi put desava i to na istom mestu !
Очигледно ти је после прве повреде то постала слаба тачка. Стварно не знам шта да радиш. Ако ти овде нико не одговори, можеш да се консултујеш са спортистима из Панспорта. Скокнеш на њихов сајт.......
Hvala puno,a kako da ojacam taj deo,znas li neke vezbe ?
На жалост, не знам. Што се мене тиче, као што рекох: магнети и Панспорт.