blefaritis?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
ljubas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 6:55 am

blefaritis?

Post od ljubas »

Pozdrav,

Interesuje me da li neko ima iskustva s problemom koji me muci…
Radim svakodnevno po desetak sati dnevno na racunaru u klimatizovanoj prostoriji i imam problem sto oci jednostavno ne mogu da izdrze. Svaka dva sata moram da pravim pauzu 15-tak minuta sto nije uvek izvodljivo. Za vreme pauza radim vezbe za opustanje misica i to olaksava muke. Posle posla prakticno nisam u stanju da normalno funkcionisem. I to tako traje vec dve godine tako da mi je problem potpuno izmenio kvalitet zivljenja. Tesko je opisati osecaj ali oci su teske, umorne, iritirane i ne mogu vise da gledam u racunar. Lekari su nasli da su mi oci potpuno zdrave, ali da imam blefaritis (upala ocnih kapaka) i suve oci.
Ja licno ne osecam nikakav problem s ocnim kapcima vec samo s ocima.
Za suve oci i ima nekog leka-kapi, ali za blefaritis koliko sam upoznat ne. Probao sam Elokom mast-nije pomogla . Malo stvari olaksava rastvor pola kasicice soli u kljucaloj vodi kojim masiram ocne kapke dva puta dnevno. Takodje, pomazu Xanax (Alprazolam) tablete. Kao da smanjuju napetost ocnih misica. Ja koristim samo 2-3 tablete nedeljno-samo kada mi je bas jako tesko. One svakako nece resiti problem a i ne smeju se koristiti svakodnevno. Na savet lekara (ne oftamologa) probao sam i SRS antidepresive (Venlafaxine)- ali od toga mi je bilo lose-pogotovo ocima tako da sam ubrzo prestao. Inace, nemam nikakvih problema s depresijom.
Napomenucu i da je faktor stresa prisutan pogotovo jer zivim u inostransvu.
Dobro mi je jedino kada ne radim sto naravno nije resenje.
Hvala unapred.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Psihijatrijski lekovi koje navodite nisu za blefaritis ni dati vec za umanjenje stresa (verovatno lekari misle da mozda malo somatizujete problem pa pokusavaju da vam spuste napetost). Mozda da uzmete bolovanje i odmor i ozbiljno se pozabavite odmaranjem i smanjivanjem stresa. Blefaritis ne izaziva tegobe kakve vi opisujete i mislim da bi trebalo da posecujete psihologa ili psihijatra koji se bave psihoterapijom te spustite na taj nacin nivo napetosti i stresa. Ne cini mi se da je problem u ocima, bar ne do mere da Vas ometa onako kako opisujete. POzdrav
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

Joj suve oci mogu bas da smetaju, prave osecaj nemoci, nervoze... Imala sam taj problem, dugo... meni su preporucili one vestacke suze od kojih ja ama bas nikakve koristi nisam imala... Stavise konzervas iz njih me je jos vise iritirao, nervirao. Prestala sam da ih koristim i pocela da koristim takozvani AKTIVATOR iz aloje. Moram priznati da je bilo strasno. Kao da stavljam zaru u oci izazivalo je jako lucenje suza, iskreno bila sam skepticna, suvoca je polako nestajala mada ja to nisam ni mogla primetiti jer je bilo postepeno. Tokom godina porasla mi je i dioptrija a naocare bas i nisam volela (bila sam 8. razred) htela sam da nosim sociva, odem da pitam ocnog lekara da li nekim slucajem ljudi sa suvim ocima mogu nositi meka sociva. Doktorka pita:"Suve oci?" kaze mi da sednem, pregleda me i pita:"A ko je tebi rekao da imash suve oci?" Sada kad odem kod nje (vec 5 godina nosim sociva bez ikakvih problema) ona kaze da me chesto pominje :D i bash mi je drago. Sada ako li nekad posle duzheg gledanja u monitor ili u knjigu osetim peckanje samo stavim malo fizioloskog rastvora kojim perem sociva, on najmanje iritira. Srecno! I ja vam preporucujem da malo proverite i rezultate krvi jer suve oci umeju biti deo neceg ozbiljnijeg. Pozdrav!
ljubas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 04, 2007 6:55 am

Post od ljubas »

Hvala vam na odgovorima!
Stvarno je korisno cuti iskustva drugih.

Pozdrav.
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: blefaritis?

Post od vasa »

vec godinama koristim vestacke suze posle iridociklitisa i taman kad osetim da nemam vise problema (suve oci) i prestanem da koristim opet mi se vrati iridociklitis....
JEL NEKO IMAO SLICAN SLUCAJ
napominjem da mi je jos pre nekoliko godina jedna doktorka pominjala ciscenje kapaka nekom tecnosti-zaprociscavanje suznih kanala al to nisam uradio tad a posle sam promenio dve doktorke i ni jedna nije pominjala to ciscenje suznih kanala...
Odgovori