Besnoca kod coveka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
mia23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2011 1:25 pm

Besnoca kod coveka

Post od mia23 »

Zdravo! Veoma sam zabrinuta,pa se nadam da cete mi Vi moci pomoci. Nedavno me ugrizao pas, nije velika i duboka rana,moze se reci da je povrsinska,ali o psu nista ne znam,sem sto su njegovi vlasnici rekli da je pelcovan..A ti vlasnici su neki Francuzi na proputovanju,pa to je sada samo verovanje na rec. Oni su sada, Boga pitaj gdje,tako da psa nismo mogli odvesti na pregled.Primila sam serum i vakcinu,pa moram opet poslje mjesec i poslje godinu.Pa mozete li Vi mi reci sta dalje treba da ucinim i da li je moguce da je pas bio zarazen,posto neki govore da se granica nije mogla preci ako nemaju dokumenata za pse????? Hvala unapred.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Besnoca kod coveka

Post od tamaraft »

U stranim zemljama su pravila sto se tiche vakcinacija prilichno ozbiljna i istina je da se drzavne granice sa kucnim ljubimcima ne mogu preci bez dokumentacije i informacija o tim osnovnim stvarima, kod zivotinja je to ipak zastita organizma od oboljenja koja ih pogadjaju a besnijo je svakako jedno od tih oboljenja!

U svakom sluchaju ste morali kod lekara, dobili ste neophodnu terapiju i preventivnu vakcinu i vase je sada samo da odete u zakazano vreme na revakcinaciju i da pokushate da ostavite za sobom i zaboravite tja nemili dogadjaj i da ivite bez ikakvog straha! Bitno je da povredom nije povredjena nikakva vena, arterija, mishic unekom vleikom obimu i da funkcionisete kako treba!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori