AUTOIMUNI HEPATITIS I CITOMEGALO VIRUS

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
amisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 3:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

AUTOIMUNI HEPATITIS I CITOMEGALO VIRUS

Post od amisa »

uspostavljeno je da imam autoimuni hepatitis na terapiji sam sa kortikosteroidima pronizon vec 3 mjeseca sad su utvrdili da sam pozitivan na citomegalo virus.Sta je to? Pocinju mi terapije sa aciklovir tabletama. Interesuje me dali se virus moze sprijeciti. Kakve su mi sanse na daljem lijecenju? Imam 18 godina prebolovo sam upalu pluca prije 7 mjeseci.
NADAM SE DA CE TE MI ODG. OPSIRNO I AKO IMA NEKO SA SLICNIM PROBLEMIMA DA MI SE JAVI
UNAPRIJED HVALA
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Skidala sam nesto sa neta na tu temu, ali trenutno ne znam gde sam "zbudzila" to. Potrazicu, i cim nadjem, poslacu ti link.

Pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Evo, imas srece, nasla sam odmah.....Pozdrav

http://www.best4sites.net/medicine/3/rm ... titis.html
amisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 3:16 pm

hvala ali.....

Post od amisa »

hvala ti na tome al meni trebaju informacije o tome i kako se lijeci i to i moram znati zsta sluzi lijek aciklovir. Njegovi nezeljni simptomi i to moram da znm al nemogu nigde da nadem ako mi ko moze pomoci hvala
melania
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 3:09 pm

Post od melania »

http://www.kbd.hr/milab/testovi2.htm

ovo je za taj virus koji su ti nasli nije strasno

a ovo ti je malo o autoimunom hepatitisu

http://digestive.niddk.nih.gov/ddisease ... /index.htm
tulipancic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 12, 2008 5:41 pm

Re: AUTOIMUNI HEPATITIS I CITOMEGALO VIRUS

Post od tulipancic »

amisa napisao:uspostavljeno je da imam autoimuni hepatitis na terapiji sam sa kortikosteroidima pronizon vec 3 mjeseca sad su utvrdili da sam pozitivan na citomegalo virus.Sta je to? Pocinju mi terapije sa aciklovir tabletama. Interesuje me dali se virus moze sprijeciti. Kakve su mi sanse na daljem lijecenju? Imam 18 godina prebolovo sam upalu pluca prije 7 mjeseci.
NADAM SE DA CE TE MI ODG. OPSIRNO I AKO IMA NEKO SA SLICNIM PROBLEMIMA DA MI SE JAVI
UNAPRIJED HVALA
Caoo..
Evo malo nesto gledam po netu o autoimunom hepatitisu pa naidjoh na ovaj site..sada imam 18.5 god.
Meni je takodje dijagnoziran autoimuni hepatitis i to prije godinu i po,tada su mi transeminaze bile oko 1500 i pocela sam piti Nizon 60 mg i Imuran 2*50 mg.Vremenom je doza smanjivana i sada transeminaze iznose oko 300 i pijem 5 mg Nizona i 2*50 Imurana.
Za ovaj virus ne znam nista,ali ja mislim da je to zbog toga sto ti je slab imuinitet zbog terapije koju pijes.Ja se isto tako cesto razbolim i prehladim zbog sitnica..
Ja sam inace bila sportasica,a sada mi je sport zabranjen totalno,pa me ineresuje kako se ti miris sa zabranom fizicke aktivnosti..
Izvini ako sam dosadna ali ne poznajem nikog sa ovom bolesti,pa bi voljela znati kako to kod tebe ide??Ja nemam nikakvih bolova i odlicno se osjecam,,na svu srecu..
Odgovori