Analiza citoloskog nalaza -Ginekologija- Molim pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Sima024
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 1:21 pm

Analiza citoloskog nalaza -Ginekologija- Molim pomoc

Post od Sima024 »

Imam 31 godinu i nemam jos dece. Na ginekološkom pregledu mi je doktor rekao da je sve u redu. Nikada u životu mi na pregledu nisu našli ranicu, a odlazim redovno kod ginekologa svakih godinu dana. Istina nekad mi se desilo da sam išla na dve. Imala sam jednom bakterije, cistične jajnike, slobodnu tečnost iza materice i mislim ništa više.
Sada mi je urađen Papa test, koji se pokazao loš. Papa III. Pored toga što je lekar zaokružio da je našao i L-sil i H-sil ćelije, opis preparata je sledeći: POVRŠINSKI PLOČASTI SLOJ EPITELA JE UREDNIH STRUKTURA. PRISUTAN EPITEL DUBOKIH SLOJEVA SA KOILOCITNOM ATIPIJOM.
Moje prvo pitanje je da li duboki slojevi podrazumevaju, da su obolele celije vislje na grliću, prema materici ili je problem duboko u tkivu? Da li to znači da je na granici da prodre bazalnu membranu? Bojim se metastaze.
Kada mi je doktor primio sa rezultatima, rekao je da su rezultati jako loši, da radimo biopsiju što pre, i nećemo čekati rezultate, već će mi odmah uraditi konizaciju. (Doktor je sam analizirao Papa test, nije laborant)
Urađena mi je biopsija. Kada mi je uradio biopsiju, isti doktor je reakao da ćemo čekati rezultate. Da li doktor vidi na uzorku za biopsiju nešto? Zašto mi nije odmah zakazao operaciju, kad je pre toga rekao odmah je radimo? Pri vađenju biopsije mi je rekao da će to biti sigurno CIN II, pa čak i CIN III. Da li je CIN III karcinom in situ? Da li je moguće da za mesec dana to stanje CIN III, pređe u karcinom.
Inače imam bolne menstruacije, a u zadnje vreme imam bolove i nevezano za menstruaciju. A od kada sam saznala rezultate, skoro neprestalno imam bolove u predelu materice.
Unapred sam veoma zahvalna na odgovorima, jer sam kao i svi sa sličnim problemom prestrašena.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Analiza citoloskog nalaza -Ginekologija- Molim pomoc

Post od dannina »

Morate da sacekate rezultate biopsije, pa tek onda da se odluci, sta, kako..Znam da ste preplaseni, pokusajte da se smirite i da ne pretpostavljate nista unapred..Korak po korak...
Srecno!
Sima024
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 1:21 pm

Re: Analiza citoloskog nalaza -Ginekologija- Molim pomoc

Post od Sima024 »

Hvala na odgovoru! Jesam prestrasena. Jedva cekam rezultate, i nadam se da nisu najgori. Ako neko ipak moze da mi analizira opis preparata, bila bih mu zahvalna!!
Odgovori