Adeno virus imam, (mozda je i prosao do sada) nemam pojma nista o njemu.
Coxsackie virus B grupe sam imala i sad je u opadanju.
Jetrini enzimini ALT i AST od maja meseca su mi extremno poviseni. A na eho abdomena nalaz je uredan osim sto mi je jetra svetlija i holecisticna.
Interesuje me da li bih smela da igram basket ili trcim ili vozim bicikl ili rolere???
Od prvog avgusta sam na Zlatiboru pa me interesuje da li ce to prijati mom organizmu u borbi protiv svih bolesti i virusa koji su me napali???
Molim odgovor.
ADENO+COXSACKIE(smanjuje se)+BOLESNA JETRA=DA LI SME SPORT??
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Postovana,
Ukoliko nemate i karditis uzrokovan ovim virusima (upalu srcanog misica), ne bi trebalo da bude problema. Ako do sada niste, morate uraditi kardioloska ispitivanja. Posto jetra proizvodi i pojedine faktore koagulacije, neophodno je da se znaju i te laboratorijske vrednosti - vreme krvarenja, vreme koagulacije, protrombinsko vreme i INR. Takodje, jetra proizvodi i proteine, medju kojima su i globulini, zastita za Vas organizam. Potrebno je laboratorijski odrediti ukupne proteine i posebno albumine i globuline. Ukoliko je to sve u redu, mozete slobodno da se upustite u rekreativne aktivnosti. Samo uvecanje transaminaza nije kontraindikacija za bavljenje sportom.
Ukoliko nemate i karditis uzrokovan ovim virusima (upalu srcanog misica), ne bi trebalo da bude problema. Ako do sada niste, morate uraditi kardioloska ispitivanja. Posto jetra proizvodi i pojedine faktore koagulacije, neophodno je da se znaju i te laboratorijske vrednosti - vreme krvarenja, vreme koagulacije, protrombinsko vreme i INR. Takodje, jetra proizvodi i proteine, medju kojima su i globulini, zastita za Vas organizam. Potrebno je laboratorijski odrediti ukupne proteine i posebno albumine i globuline. Ukoliko je to sve u redu, mozete slobodno da se upustite u rekreativne aktivnosti. Samo uvecanje transaminaza nije kontraindikacija za bavljenje sportom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.