varičele

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
ekeka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 09, 2011 11:16 pm

varičele

Post od ekeka »

...da li odrasla osoba koja je u kontaktu sa detetom obolelim od varičele može preneti virus drugom deteu ili bebi ukoliko je sama preležala varičele? da li posotoji mogućnost da se neko drugo dete ili beba zarazi u dodiru sa osobom koja je to preležala ali je u direktnom kontaktu sa zaraženim detetom?????
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Re: varičele

Post od melita keller »

Navodno ne moze posto je i mene interesovalo pa sam se malo raspitivala ali osoba koja je prelezala moze da dobije herpess zoster ako se opet ificira varicelom.
Tajna.adresa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm

Post od Tajna.adresa »

Herpes zoster je zauvek u telu od prvog dobijanja boginja, tako da to nema veze sa ponovnim dobijanjem koje je jakoooo retko. jednostavno taj virus ostane u telu posle bogija, i kada jako opadne imunitet manifestuje se kao herpes zoster.Sto se tice gornjeg pitanja - ne moze biti prenosnik osoba koja ih je vec davno prelezala.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

I ja htedoh da kazem ovo za Zoster. Ja ga imam od malena, posto sam Varicele prelezala sa 10 meseci...
MIXTER
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 08, 2011 5:56 pm
Kontakt:

Post od MIXTER »

Ne moze ja kad sam to lezao dolazio mi je drug jer je hteo da se razboli od toga da sto pre prelezi i sve smo zajedno radili i ovo i ono i zezali se i nije mu preslo
Odgovori