varičele
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
varičele
...da li odrasla osoba koja je u kontaktu sa detetom obolelim od varičele može preneti virus drugom deteu ili bebi ukoliko je sama preležala varičele? da li posotoji mogućnost da se neko drugo dete ili beba zarazi u dodiru sa osobom koja je to preležala ali je u direktnom kontaktu sa zaraženim detetom?????
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Re: varičele
Navodno ne moze posto je i mene interesovalo pa sam se malo raspitivala ali osoba koja je prelezala moze da dobije herpess zoster ako se opet ificira varicelom.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 18, 2008 6:10 pm
Herpes zoster je zauvek u telu od prvog dobijanja boginja, tako da to nema veze sa ponovnim dobijanjem koje je jakoooo retko. jednostavno taj virus ostane u telu posle bogija, i kada jako opadne imunitet manifestuje se kao herpes zoster.Sto se tice gornjeg pitanja - ne moze biti prenosnik osoba koja ih je vec davno prelezala.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
I ja htedoh da kazem ovo za Zoster. Ja ga imam od malena, posto sam Varicele prelezala sa 10 meseci...
Ne moze ja kad sam to lezao dolazio mi je drug jer je hteo da se razboli od toga da sto pre prelezi i sve smo zajedno radili i ovo i ono i zezali se i nije mu preslo