timus

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
gen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2011 12:54 pm

timus

Post od gen »

Decak,1994.god.ima izrazene 3 zlezde na vratu vec cetiri godine unazad i one se prate jednom godisnje na uz.Svake godine unazd tri posto je imao mononukleozu davao je nalaze i radio snimak pluca i svaki je bio bo.Da bi sad na poslednjem snimku pluca koji je radjen pre dva meseca doktorka rekla ,,Ja nemogu,da stavim svoj potpis da dete ima ni da nema linfne cvorove u medijastinumu!!! Te je predlozila ctg na tom snimku pise ovako>u plucnom perenhimu se ne izdvajaju patoloske promene.U pleuralnim prostorima nema prisustva slobodne tecnosti.Disajni putevi su slobodni.TROUGLASTA MEKOTKIVNA ZONA U PREDNJE GORNJEM MEDIJASTINUMU DIJAMETRA 32x25mm,ODGOVARA TIMUSU.Ne vide se uvecani medijastinalni limmfni nodusi.Kostano misicni zidovi toraksa su slobodni.Na skenonovima kroz gornji abdomen ne vide se patoloske promene.Pulmolog je dosao do zakljucka da je to timus i uputila me kod pedijatra da utvrdi da li je velicina primerna godinama.E,sad ja bih vas zamolila da mi odgovorite da li je normalno da u njegovim godinama timus bude te velicine i bude toliko izrazen na ovom snimku ,a do tada se nije primecivao na predhodnim snimcima jer pedijatar iz Sapca me je uputio na Institut za majku i dete.Linfociti su mu uvek uvecani.Unapred zahvalna!!!!!
gen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 04, 2011 12:54 pm

Re: timus

Post od gen »

Pa molim vas da li ima neko ko bi mogao da mi pojasni sta je,cekam na odgovor dugoooo??????hvala unapred
pajtara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: timus

Post od pajtara »

Iskreno se nadam, da ce vam neko bar nesto napisati!!!!!
Odgovori