Drage mame,
kakvo vi imate iskustvo sa fluorom tj. da li vam ih je preporucio pedijatar. Pitam, jer je meni rekao pedijatar da treba da dajem bebcu samo Vigantol (D3 vit.) po jednu kap dnevno...a na internetu citam da bi trebalo do prve godine zivota davati bebi i tablete fluora...
pozdrav
Tablete fluora
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re fluor
Caos,
Je li to isto sto i fluorgal?Izvinjavam se ako nije.Nama je rekao stomatolog da bebi dajemo jedno dnevno cim niknu zubici, medjutim, ja to nisam htela.Kupila sam tablete, ali moja sestra koja je dipl.farm. mi je rekla da pitam i pedijatra u vezi toga.
Je li to isto sto i fluorgal?Izvinjavam se ako nije.Nama je rekao stomatolog da bebi dajemo jedno dnevno cim niknu zubici, medjutim, ja to nisam htela.Kupila sam tablete, ali moja sestra koja je dipl.farm. mi je rekla da pitam i pedijatra u vezi toga.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- dolce-vita
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm
re fluorgal
Nama, je isto receno za fluorgal, a za vitamin d(vigantol) do navrsene prve godine zivota.
Zasto s pauzom? Zbog sunca? Jel dajete po jednu kap vitamina D, tj. Vigantol kapi?sludjena mama napisao:u savetovalistu (a i po preporuci stomatologa) nam je receno da tabletice
fluora( fluorgal) dajemo od pocetka nicanja zubica( izmrvljeno na kasicici,svaki dan po jedna) do trece godine!
vitamin D do druge godine( sa pauzom u julu i avgustu)!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
da ,s pauzom zbog sunca( podstice stvaranje vitamina D u organizmu)!!! cak je i neurolog,zbog izvesnih neuroloskih smetnji po rodjenju,preporucio uzimanje vitamina D do druge godine(kod sve dece zapravo,mada ga pedijatri preporucuju do prve godine ,zato sto se posle prve godine taj vitamin unosi kroz ishranu,koja postaje raznovrsnija)!tako mi je bar neurolog rekao!
inace,mi smo koristili galenikine AD3 kapi ali se one vise ne proizvode pa su zamenjene Vigantol kapima!
inace,mi smo koristili galenikine AD3 kapi ali se one vise ne proizvode pa su zamenjene Vigantol kapima!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Juce smo bili na sistematskom ( 9 meseci)...i pedijatar mi je rekao da se javim na decije stomatolosko u domu zdravlja...posto bebcu jos nisu nikli zubici,ona je rekla da ne moram odmah ove nedelje....ali je po njenoj preporuci, kad niknu, da pocnem sa fluorom....ali mi je rekla da ipak odem do stomatologa da se konsultujem...
Za vit. D (vigantol) mi je rekla do godinu dana...i isto leti da ne mora...meni je cak fizijatar iz Tirsove kad su mu gledali kukove sa 2.5 meseci rekao da dajem svaki drugi dan po kap, jer mu se u to vreme vec formirala "kuglica" ,znaci kukovi dobri i tad smo skinuli siroki povoj...pa mu je pipao i fontanelu..pa je rekao da nema potrebe svaki dan...a da svaki dan treba samo zimi....Ja inace kad ga izvodim, i kad je dosta na suncu i sad u zimsko vreme, ne dajem vit. D3....
Za vit. D (vigantol) mi je rekla do godinu dana...i isto leti da ne mora...meni je cak fizijatar iz Tirsove kad su mu gledali kukove sa 2.5 meseci rekao da dajem svaki drugi dan po kap, jer mu se u to vreme vec formirala "kuglica" ,znaci kukovi dobri i tad smo skinuli siroki povoj...pa mu je pipao i fontanelu..pa je rekao da nema potrebe svaki dan...a da svaki dan treba samo zimi....Ja inace kad ga izvodim, i kad je dosta na suncu i sad u zimsko vreme, ne dajem vit. D3....
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 22, 2007 12:21 pm
Dragi roditelji, nikako nemojte davati deci fluor! Potrazite na internetu kakve su posledice, a jedan od sajtova je http://www.fluoridealert.org/ Pozdrav svima.