Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
TREBA MI SAVET ISKUSNIJIH MAJKI:
KADA JE MOJA BEBA NAPUNILA 3 MESECA (SADA IMA 4,5) JEDAN PEDIJATAR MI JE REKAO DA MU UJUTRU DAJEM PO 2-3 KASICICE VOCNE KASE DA BI SE TA KOLICINA POSTEPENO POVECAVALA DO 6. MESECA I DA MU POSLE TIH "PROBA" DAM MLEKO (HRANIMO SE BEBELACOM NA SVAKA 4 SATA BEZ NOCNOG HRANJENJA P180 GRAMA). MEDJUTIM PRE NEKI DAN MI DRUGI PEDIJATAR KAZE DA MU SADA SLOBODNO UMESTO DRUGOG JUTARNJEG OBROKA DAM CELU KASICU BEZ DODATNOG MLEKA.
I KOGA JA SADA DA POSLUSAM?
DA LI JA VOCNA KASICA PUN OBROK ILI SAMO UZINA IZMEDJU OBROKA?
SLEDECA MOLBA JE DA MI DATE SAVET KAKO BI TREBALO DA RASPOREDIM
OBROKE KADA BUDE NAPUNIO 6 MESECI, S TIM DA VECERNJI OBROK BUDE OKO 21H. TJ MALI JELOVNIK
Mozda moj nazovi problem izgleda banalan, ali cini me se da bih pre izracunala starost planete Zemlje u ovom trenutku.
HVALA UNAPRED NA SAVETIMA
po mom misljenju prerano je za vocne kasice, nama je savetovano prvo pirincana kasa, pa povrce, pa tek onda voce.
za tako malu bebu vocna kasa predstavlja obrok a ne uzinu.
ne mogu ti bas reci program ishrane za taj uzrast jer su moji klinci sa 4,5 meseci samo sisali