propolis kapi

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
cutak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 04, 2005 10:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

propolis kapi

Post od cutak »

Da li neko zna kada beba moze da pocne sa uzimanjem propolis kapi?Beba ce sada 8 meseci i stalno je bolesna,da li je neko dao bebi nesto za povecanje imuniteta?Pozdrav svima!!!!
tarnikal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 12:55 pm

Post od tarnikal »

sto se tice propolis kapi mislim da je suvise rano. Bez obzira sto biste detetu davali (naravno) kapi u uljanom rstvoru, a ne u alkoholnom one su "jake". Ako niste do sada, pokusajte vi da ih stavite u usta i osecticete tu "jacinu" nalik na peckanje.
Za imunitet detetu od osam meseci mozete davati npr. Ehido sirup, na bazi biljke ehinacea purpurea, ako dete ima slab imunitet.
Ja sam to davala svojoj kcerki kada je bila otprilike toliko stara uz saglasnost pedijatra, ali bas nije bila odusevljena ni sa tim, tako da je se sama "borila" protiv bolesti sto je, na kraju, sam zakljucila zaista najbolje.
Deca jednostavno treba da budu ponekad bolesna, prehladjena, da imaju temperature jer sve to im na neki nacin jaca imunitet i uspevaju da se izbore sa bolestima u narednom periodu zivota.
Propolis sam pokusala da joj dam pre dva tri meseca (u uljanom rastvoru) i to je bio haos, jako se naljutila na mene.
Sada mi je zao sto sam to uradila, jer smatram da je propolis neopisivo dobar za "sve", a sada sam joj ga nepotrebno zgadila (iako jos uvek prolaze propolis tabletice za sisanje jer ona sada ima dve godine).
mama_andja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 12, 2005 2:04 pm

Post od mama_andja »

Propolis kapi se po pravilu ne daju deci mladjoj od dve godine. Ja ih detetu dajem u soku ili ohladjenom caju. Dok je bila mladja davala sam samo C vitamin za bebe. Inace slazem se sa tarnikal o ojacavanju imuniteta.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Mi koristimo propolis sa bokvicom za decu.
Nije preporučljivo za decu mlađu od 1 dana i mora da se konsultuje pedijatar, a nakon 1 može na svoju ruku samo da se prati uputsvo jer je različiti broj kapi za različiti uzrast.
Slika
Odgovori