Problem sa stolicom
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
cisto da i ja kazem da sam one citirane tekstove nasla na internetu, nisam ih izmislila, pa ako oni lazu da nije zdravo - lazem i jaDea napisao:Pa ne dajem joj. Kupila sam ga i necu joj ga jos davati dok ne budem razgovarala sa pedijatrom. Mislim da ga treba davati samo kad beba ima vise dana zatvor ili jako tvrdu stolicu. Nego rekoh cisto da vam kazem da nije nesto stetno i lose.

preuzeti su sa http://www.yumama.com/index.php
http://www.yumama.com/dete/ishrana/stra ... sta_za_vas

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Tekst koji sam ja navela je isto sa yumame
http://www.yumama.com/dete/ishrana/stra ... ve_o_mleku
ovaj drugi tekst koji si navela je odlican. na zalost nas repertoar hrane nije jos toliko sirok, tek pocinjemo, ali pricala sam danas sa mojim gastroenterologom i rekao mi je da probam sa vocem (kajsija, breskva) i spanacem da bi to moglo da pomogne da se stolica normalizuje.
Na ovoj drugoj temi nisam koju si navila nisam nista nasla o ishrani(mozda mi je otvorio pogresnu stranu?)
http://www.yumama.com/dete/ishrana/stra ... ve_o_mleku
ovaj drugi tekst koji si navela je odlican. na zalost nas repertoar hrane nije jos toliko sirok, tek pocinjemo, ali pricala sam danas sa mojim gastroenterologom i rekao mi je da probam sa vocem (kajsija, breskva) i spanacem da bi to moglo da pomogne da se stolica normalizuje.
Na ovoj drugoj temi nisam koju si navila nisam nista nasla o ishrani(mozda mi je otvorio pogresnu stranu?)
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am
Moja bratanica je imala istih problema. Ali su problemi bili "psihicke prirode" dete je jednom dobilo zatvor i preplasilo se te je nakon toga samo odbijalo da izbaci stolicu, prostije kada bi stolica krenula mala je stiskala misic sto je uzrokovalo stvaranje sve tvrdjeg i tvrdjeg cepa. Ono sto smo mi radili jeste:
250gr suvih smokvi
250gr suvih sljiva
250 gr meda
250gr lozove rakije
50 grama sene
smokve i sljive se samelju i lepo izmesaju sa ostali sastojcima.
konzumira se po jedna kasicica pre obroka 3 puta na dan.Pozz
250gr suvih smokvi
250gr suvih sljiva
250 gr meda
250gr lozove rakije
50 grama sene
smokve i sljive se samelju i lepo izmesaju sa ostali sastojcima.
konzumira se po jedna kasicica pre obroka 3 puta na dan.Pozz
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
A u kom uzrastu ste joj to dali? Citala sam da je med jako opasan za decu mladju od godinu dana. Bebe su alergicne na Clostridium botulinum (sastojak meda) pa moze doci do botulizma (zatvor, ,oslabljena sposobnost sisanja, slabi apetit i letarija). Ova ozbiljna, mada retko kada smrtonosna bolest moze dovesti do uple pluca i dehidracije (iz knjige Sta da ocekujete u prvoj godini).
A sta je sa rakijom? Ja to nikad ne bih dala svom detetu....
A sta je sa rakijom? Ja to nikad ne bih dala svom detetu....
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 4:58 pm
Nisa, koliko puta dnevno kaki tvoja beba?
Pedijatri računaju da je proliv u pitanju tek kada beba ima više od 5 retkih stolica na dan. Ako je kod vas takav slučaj, obavezno odnesi stolicu na analizu pa kod lekara, a ako ima samo malo ređe stolice, ali recimo 3 puta na dan, onda to najverovatnije znači da jede hranu sa dosta vlakana i pije dosta tećnosti što je dobro. Opet, nije zgoreg posavetovati se sa lekarom.
pozzzz
Pedijatri računaju da je proliv u pitanju tek kada beba ima više od 5 retkih stolica na dan. Ako je kod vas takav slučaj, obavezno odnesi stolicu na analizu pa kod lekara, a ako ima samo malo ređe stolice, ali recimo 3 puta na dan, onda to najverovatnije znači da jede hranu sa dosta vlakana i pije dosta tećnosti što je dobro. Opet, nije zgoreg posavetovati se sa lekarom.
pozzzz
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 03, 2006 8:51 am
Vodila sam bebu kod pedijatra i trenutno čekam laboratorijske rezultate. Biće gotovi u ponedeljak. U početku je bilo i po7-8 stolica na dan, a sada možda 2-3, ali s obzirom koliko i šta jede, čudi me što uopšte kaki. Supa iz kesice sa pirinčom i adaptirano mlijeko su mu jedina hrana, a i to mu je dosadilo. Pečene jabuke i šargarepu neće više ni da proba. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Nov 13, 2007 4:58 pm