Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Imam bebu staru 8 meseci pa me zanima da li dete u tom uzrastu moze dobiti ospice (ovcije boginje-vodene ospice)?
Zanima me zato sto smo u nedelju bili na jednom rodjendanu i sve je bilo ok,ali u utorak cujemo da je malena kod koje smo bili dobila boginje.Odmah sam pogledala na internetu sta kazu za te boginje i nadjem "Prema njima su najosetljivija deca predškolskog uzrarsta (od 2 do 7 godina)"pa me zanima da li moze moja beba da ih dobije.
Inace,ona cesto po ledjima ima neki osip.Kada sam lekarku pitala sta je to ona kaze osetljivija koza i sada posto sam totalno zbunjena oko ovih boginja brine me i to sto sada ima malo tog osipa i po nogama,na ledjima i dalje.Da li mi mozete reci i od cega moze taj osip da bude.To su crvene tacke i u sredini svaje je bubuljica,Moram da napomenem da se to njoj pojavlje pa recimo od mozda treceg meseca starosti.