Osip

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
selt
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am

Osip

Post od selt »

Dragi moji,
Cerkica mi ima 14 meseci i nikada nije imala problema sa kozom. Ali evo sad odjednom pojavio joj se osip na podlakticama i oko vrata, s tim sto se intenzivira popodne a vec u toku noci prodje. Prvi dan sam mislila da je mozda zbog vrucine, ali evo ga i drugi dan. Sve jede bez problema i sve namirnice odavno konzumira tako da ne verujem da je reakcija na hranu?!?! Ili mozda jeste? Inace nema temperaturu i vesela je kao i obicno, samo taj sitni osip. Prijateljica mi je rekla da je to reakcija koze na promenu klime jer smo se pre 2 dana vratili s mora, da li je to moguce? A na moru nismo imali bas nikakvih problema - bila je sjajna mala ribica!
Ima li neko slicnog iskustva? Da je ipak odvedem kod pedijatra?

Zahvalna mama!
selt
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Maj 29, 2006 11:05 am

Post od selt »

Za sve vas koji citate, pedijatar rece da je osip normalan za neznu bebinu kozu u ovo doba godine. Karakteristican je bas za predeo podlaktica, vrata i cela. Tako da ako neko ima slicnih iskustava ne sekirajte se proci ce!
Odgovori