Kako,zaboga,objasnjavate placebo efekat kod beba???
Evo nesto o cilibaru,od koga je napravljena ogrlica(copy/paste)
U ćilibaru postoji jedan sastojak – sukcinatna kiselina. To je moćan antioksidant
koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala. Ona oporavlja nervni sistem, jača imuni
sistem, pomaže lučenju energije u telu i mozgu, jača svest, koncentraciju i reflekse i
smanjuje stres. Baltički ćilibar sadrži 3-8% sukcinatne kiseline. Najviši sadržaj sukcinatne
kiseline je u spoljnom sloju ćilibara, u njegovoj kori. Nedavna naučna istraživanja su
pokazala da sukcinatna kiselina ima vrlo pozitivan uticaj na ljudski organizam. Ona jača
organizam, povećava imunitet i energiju vezane za ljudske procese i ravnotežu kiselina.
Sukcinatna kiseline je analizirana od pionira moderne bakteriologije i dobitnika
Nobelove nagrade Roberta Kocha (1886) koji je potvrdio njen pozitivan uticaj i otkrio da
nema opasnosti od prekomernog unošenja sukcinatne kiseline u ljudski organizam, čak i
nakon uvodjenja znatne količine u telo.
U sadašnje vreme, desetine delotvornih lekova koji sadrže sukcinatnu kiselinu su
proizvedeni i patentirani, naročito u SAD i Rusiji. Pojedine vrednosti farmaceutski
sprečavaju starenje ljudskih ćelija, koje koriste sukcinatnu kiselinu kao inhibitor (agent
koji usporava ili potpuno zaustavlja) i antioksidans. Dakle, sukcinatna kiselina se može
naučno opisati kao moderan eliksir mladosti.
Sukcinatna kiselina je vredan proizvod i za sportiste. Ona ne služi kao stimulativno
sredstvo za samo jedan dogadjaj, već kao stimulator za uravnotežen i sveobuhvatan
razvoj. Dr. Veniamin Khazanov sa RAS-ovog Instituta za farmakologiju na Tomsk
Naučnom Centru je napisao – „Za starije osobe, sukcinatna kiselina pokazala se
neophodnom. Ona je sposobna za vraćanje energetskog bilansa na ćelijski nivo, koji je
često uznemirujući kako godine prolaze, a pomaže da pacijent ponovo dostigne
mladalačku energiju“. On takodje smatra da je sukcinatna kiselina dokazano jednaka, a
čak i bolja od mnogih komercijalnih lekova i preparata. Dalje, istraživanja Univerziteta u
Hamburgu (Nemačka) potvrdjuju siguran i pozitivan efekat sukcinatne i fumaric kiseline
na ćelijski metabolizam.
Nema sumnje, ćilibar je vekovnom primenom i naučno dokazao svoje pozitivne dejstvo
na ljudski organizam.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.