Nervoza zbog rasta zubica

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

spy napisao:Dok njemu izadju zubici meni ce rogovi!!!!! :lol: :evil:
Juuu,Spy,sta ti bi?:o Sad ce te lincovati zbog te recenice

:lol: :lol: :lol: Gde li su ove odgovorne majke izgubile osecaj za humor? :roll:
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

:D Rogovi i tek kako! :evil:

Ako vam je za utehu nama su krenule muke sa zubima kad je imao 4.5 meseci ali su nam izasli tek posle mesec mesec,5 dana tako da niko nije verovao da su krenuli pa ni pedijatar. Medjutim ja sam bila ubedjena da je zbog tog razloga bio nemiran i nervozan. Bele desni, grickanje prstica, sline na sve strane... al sta ces ni sad nije lakse samo smo se privikli.

Sretno svima!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Mi smo pozajmili onu ogrlicu za ublazavanje bola prilikom rasta zubica.Mislim da pomaze.
spy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:58 pm

Post od spy »

luka_0407 napisao:
spy napisao:Dok njemu izadju zubici meni ce rogovi!!!!! :lol: :evil:
Juuu,Spy,sta ti bi?:o Sad ce te lincovati zbog te recenice

:lol: :lol: :lol: Gde li su ove odgovorne majke izgubile osecaj za humor? :roll:
Da,izgleda da nisam bas najbolje shvacena u vezi ovoga sto rekoh!Htedoh da se nasalim i da docaram nase mucno i dugotrajno izbijanje zubica!Inace ne spadam u one histericne majke koje drame zbog svake sitnice!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

dolce-vita napisao:Mi smo pozajmili onu ogrlicu za ublazavanje bola prilikom rasta zubica.Mislim da pomaze.
Meni je ovo uvek izgledalo kao prazna prica! Bas mi je drago da cujem da neko vidi korist od ove ogrlice...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Chist placebo :) ali i to pali i radi posao ako se veruje u to :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član

Post od luka_0407 »

Kako,zaboga,objasnjavate placebo efekat kod beba??? :lol:

Evo nesto o cilibaru,od koga je napravljena ogrlica(copy/paste)

U ćilibaru postoji jedan sastojak – sukcinatna kiselina. To je moćan antioksidant
koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala. Ona oporavlja nervni sistem, jača imuni
sistem, pomaže lučenju energije u telu i mozgu, jača svest, koncentraciju i reflekse i
smanjuje stres. Baltički ćilibar sadrži 3-8% sukcinatne kiseline. Najviši sadržaj sukcinatne
kiseline je u spoljnom sloju ćilibara, u njegovoj kori. Nedavna naučna istraživanja su
pokazala da sukcinatna kiselina ima vrlo pozitivan uticaj na ljudski organizam. Ona jača
organizam, povećava imunitet i energiju vezane za ljudske procese i ravnotežu kiselina.
Sukcinatna kiseline je analizirana od pionira moderne bakteriologije i dobitnika
Nobelove nagrade Roberta Kocha (1886) koji je potvrdio njen pozitivan uticaj i otkrio da
nema opasnosti od prekomernog unošenja sukcinatne kiseline u ljudski organizam, čak i
nakon uvodjenja znatne količine u telo.
U sadašnje vreme, desetine delotvornih lekova koji sadrže sukcinatnu kiselinu su
proizvedeni i patentirani, naročito u SAD i Rusiji. Pojedine vrednosti farmaceutski
sprečavaju starenje ljudskih ćelija, koje koriste sukcinatnu kiselinu kao inhibitor (agent
koji usporava ili potpuno zaustavlja) i antioksidans. Dakle, sukcinatna kiselina se može
naučno opisati kao moderan eliksir mladosti.
Sukcinatna kiselina je vredan proizvod i za sportiste. Ona ne služi kao stimulativno
sredstvo za samo jedan dogadjaj, već kao stimulator za uravnotežen i sveobuhvatan
razvoj. Dr. Veniamin Khazanov sa RAS-ovog Instituta za farmakologiju na Tomsk
Naučnom Centru je napisao – „Za starije osobe, sukcinatna kiselina pokazala se
neophodnom. Ona je sposobna za vraćanje energetskog bilansa na ćelijski nivo, koji je
često uznemirujući kako godine prolaze, a pomaže da pacijent ponovo dostigne
mladalačku energiju“. On takodje smatra da je sukcinatna kiselina dokazano jednaka, a
čak i bolja od mnogih komercijalnih lekova i preparata. Dalje, istraživanja Univerziteta u
Hamburgu (Nemačka) potvrdjuju siguran i pozitivan efekat sukcinatne i fumaric kiseline
na ćelijski metabolizam.
Nema sumnje, ćilibar je vekovnom primenom i naučno dokazao svoje pozitivne dejstvo
na ljudski organizam.
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
suzana3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 03, 2009 5:04 pm

Post od suzana3 »

Ljudi nebudite nepoverljivi prema cilibaru,mi imamo ogrlicu neka 3 meseca i skoro puna usta zuba sa godinu i 3 meseca(ogrlicu nabavili iz nemacke kostala 10e)nisu svi izasli bas bezbolnu ali je umanjen bol za nekih 80%
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re ogrlica

Post od dolce-vita »

Eto to je strasno, kod nas takve ogrlice kostaju po 4000, u inostranstvu su 10e.Mi da je nismo dobili na pozajmicu, tesko da bi mogli da je kupimo.
Slazem se da je kod beba ne objasnjiv placebo.Kako beba da zna da joj stavljeno nesto oko vrata sto navodno pomaze.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Procitala ja clanak luka_0407 i dalje nekako nejasno mi to sve deluje.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :oops: :oops: :D :cry: :cry: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :D :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :P :P :x :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

By
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član

Post od luka_0407 »

Ma,ok.Neko veruje neko ne.Na nekoga deluje na nekoga ne.Clanak sam kopirala samo sa ciljem da pokazem da i naucnici zapazaju pozitivno dejstvo cilibara.A o teoriji placebo efekta kod beba,mislim da ne moram nista da objasnjavam,to je jednostavno nemoguce.
Stvar je verovanja ili ne u prirodu i lekove iz prirode.Ja npr. pokusavam da koristim,koliko god je moguce,sve sto je prirodno.Evo bas juce sam napravila mom sinu sirup od crnog luka,i kasalj se smirio.Naravno,to je za neke lakse stvari,znam kad je potrebno posetiti lekara,da me neko pogresno ne razume.Skrenuh s teme...POzz
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

luka_0407 napisao:Ma,ok.Neko veruje neko ne.Na nekoga deluje na nekoga ne.Clanak sam kopirala samo sa ciljem da pokazem da i naucnici zapazaju pozitivno dejstvo cilibara.A o teoriji placebo efekta kod beba,mislim da ne moram nista da objasnjavam,to je jednostavno nemoguce.
Stvar je verovanja ili ne u prirodu i lekove iz prirode.Ja npr. pokusavam da koristim,koliko god je moguce,sve sto je prirodno.Evo bas juce sam napravila mom sinu sirup od crnog luka,i kasalj se smirio.Naravno,to je za neke lakse stvari,znam kad je potrebno posetiti lekara,da me neko pogresno ne razume.Skrenuh s teme...POzz

Luka, kako molim vas pravite taj sirup?Jednom ste prilikom nesto pomenuli, ali sam zaboravila.Znam da se kuva lukovina, ali ne znam koliko secera....Moj sincic malo krklja da kazem, nosic mu je pun, a ne curi.Ne vidim nacina da mu ispraznim taj sekret s obzirom da dete vristi i kad vidi fizioloski rastvor.Bojim se spustice mu se na pluca, usi, redovno mu dajem beli slez, i sirup i caj, ali nosic, jedino da ga inhaliram, posto fiz.rastvor, jedino nesto ako uspem da stavim kasicicom u nosic, druge pomoci nema :-?
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član

Post od luka_0407 »

Dve osrednje glavice crnog luka sa sto jacom korom preseci na cetiri dela i preliti sa 1l vode.U to dodati 100gr zutog secera(ja stavim vise,da bude bas slatko a kad nemam zuti moze i beli).To tako kuva na srednjoj temperaturi dok se tecnost ne ukuva do pola.Procedim pa vratim na vatru da kuva jos 5 min.

Ja obicno pravim pola mere,sto je odprilike dve flasice od sirupa,koje su najbolje za cuvanje jer se sirup cuva na hladnom i tamnom mestu.
Pije se po pola kafene soljice vise puta dnevno(3-4).

Ovaj sirup pomaze kod crvenog grla i za iskasljavanje.Probajte,ako nakon dva dana ne vidite rezultate ipak posetite lekara.

Mom sinu je isto tako cesto bio zapusen nosic i jedino nam je pomagao Marisol,onaj u spreju.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Kazu da je kuvani crni luk neverovatno zdrav, i da ga u svako jelo koje se kuva treba stavljati. Ja u corbice stavim celu glavicu koju izvadim, kad se corbica skuva. Daje odlican ukus, pored toga sto je zdravo.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re nervoza

Post od dolce-vita »

Hvala
Odgovori