Molim Vas ako mozete da mi pomognete,znacilo bi mi,barem da me uputite kome da se obratim.
Naime,moj sin koji sada ima 3,5godine je sa 16 meseci dobio febrilne konvulzije pri temperaturi 38,5.Od tada,delovao je normalno,konvulzije se nisu ponavljale ni pri vecim temperaturama,a naravno mi smo se maksimalno trudili da je i ne dobije.Zatim je od tada imao u stanjima mirovanja stresanja,barem je meni tako delovalo(kao gadjenje ili slicnije, Moroovom reflaksu kod novorodjencadi),sto se desavalo jednom u tri do pet meseci.
Naime,nasa agonija pocinje u januaru ove godine,kada on te tzv.krize svesti dobija u toku dana 20-30 puta,a najgore pred spavanje kada se muci 2-3 sata da zaspi.Pri tome u slucaju da se probudi u toku noci,to postaje strasno,uz dahtanje,ali nekad reaguje na pozivanje i dodir,nekad ne.
Posto smo iz Panceva,prvo smo bili u Pancevackoj bolnici gde niko nije mogao,niti da potvrdi dijagnozu epilepsije,niti da da bilo kakvu drugu.
Upuceni smo na Kliniku za deciju neurologiju,gde se isto desava(naravno,sve uz uradjeni EEG).Posto niko nije mogao da nam kaze sta ciniti,svojevoljno smo otisli kod Dr.Ercegovca(posto sam u svom ocaju trazila na internetu,te se njegovo ime spominjalo svuda u superlativu),koji je takodje,posle detaljnog pregleda rekao da ne moze da potvrdi epilepsiju,ali da na desnoj strani mozga citiracu,"intermitetno u nepravilnim vremenskim razmacima paroksizmalno generalizovano visoki i ostri brzi theta sa jasnom dominacijom iznad desne(nedominantne)hemisfere",zatim uvodi male doze Tegretola.Dete reaguje na lek,napadi prestaju dve nedelje,ponovo pocinju.Povecavamo dozu Tegretola(konsultujuci Dr.Ercegovca),ali nista vise nije pomagalo.
Zatim na nase insistiranje odlazimo u Tirsovu,kod Dr.Dimitrijevica(za koga sam takodje saznala da je izuzetan i u to se uverila)koji je dao dijagnozu Epi(non verificata),i uvodimo Eftil 100+0+200,naravno postepeno,a izbacujemo Tegretol.Dete ovaj put nema "napade" cak 3 nedelje,da bi se opet postepeno vracali i sada smo opet na pocetku.
Molim Vas,ako mozete da mi odgovorite,kome da se obratim,mada sam cula da je Prof.dr.Apostolski Slobodan izuzetan,ali kako uopste do njega doci kada nije deciji neurolog..
Ja se nadam da sam Vam,koliko sam uspela kao laik,opisala o cemu se radi..
Srdacan pozdrav,
Bojana