Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Prijateljica mi zove jer se opasno prehladila, ima jak bol u grlu, jedva prica, temperatura 39, a ima bebicu od 5 mjeseci. Zanima nas da li ona moze bez problema bebicu da doji???
Inace beba jede pomalo drugu hranu, ali i dalje obozava mlijeko. Molim za sto brzi odgovor bilo koga ko je imao slicnu situaciju ili mozda odgovor nekog strucnog lica...
Koliko ja znam (imam bebu od 3 ipo meseca), a i rekli su mi u porodilistu, ako majka ima temperaturu ne treba da doji bebu. JEdino da se izmlaza pa kad je prodje prehlada da nastavi sa dojenjem.
Bar neka spusti temperaturu pre nego nastavi da doji, mada bi bilo najbolje da ozdravi skroz.
Srecno!
Moze slobodno da doji svoju bebu! Prehlada se ne moze preneti preko mleka! Samo neka stavi sastitnu masku preko lica ili nesto slicno, kako ne bi disala direktno u bebicu i bice se u redu!
obavezno neka nastavi da doji! i ja sam bila prehladjena kada je jana imala nepuna 3 meseca pa sam je dojila po preporuci pedijatra koja mi je rekla da je to najbolja zastita od virusa za moju devojcicu.