Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Molim za pomoc pedijatra na forumu. Naime pre nekoliko dana sam na internetu naleteo na clanak o sindromu tresenog deteta. Procitao ga i zaprepastio se. Naravno nikad nisam treskao svoje dete ,ali muci me jedna stvar,jer sam veliki panicar. Moja cerkica voli da se jako ljulja u rukama dok se uspavljuje i ponekad dok je ljuljam, ja bas ubrzam na 2-3 sekunde i onda usporim. Naravno ne radim to uvek(mozda 2-3 puta). Zanima me da li takvo brzo ljuljanje deteta u narucju moze da izazove neke probleme? Procitao sam da se kod tog sindroma posledice mogu javiti tek kasnije. Ne bih mogao da podnesem da povredim svoje dete na tako bezazlen nacin.
То што спомињу о синдрому трешеног детета је оно кад хистеричне мајке протресу јадно дете које их нервира. Рекао бих да то никакве везе нема са твојим љуљањем.
Иначе љуљање је нормално али немој превише јако због другог разлога. Због истог разлога не ваља када очеви млатарају и преврћу своју децу на све стране. Клинцима је то супер али се навикавају. То је основни узрок дечије хиперактивности. Не могу да се смире јер им непрестано недостаје таква физичка активност.
Da,bas sada gledam do povrede dolazi zato sto bebina glava nepodrzana klima napred nazad. Ja kad je ljuljam ,cvrsto je drzim u narucju i jeste da je zaljuljam brzo,ali glavica joj ne klima. Sad mi je lakse malo,alu svejedno je vise nikad necu ljuljati tako jako.
Сасвим је нормално што си се уплашио нарочито када се има у виду количина лажи и полуистина која се намерно шири по интернету. Чак имаш и наизглед озбиљне особе које безочно лажу.
Набави неку литературу за одгајање деце. Веома су важне прве године живота јер се тада дечици тренира послушност и воља. То је веома важно.