Ljuljanje bebe. Pomoc pedijatra ???
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
cika_laza
- Novi član

- Pridružio se: Sre Jan 08, 2020 9:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ljuljanje bebe. Pomoc pedijatra ???
Molim za pomoc pedijatra na forumu. Naime pre nekoliko dana sam na internetu naleteo na clanak o sindromu tresenog deteta. Procitao ga i zaprepastio se.
Naravno nikad nisam treskao svoje dete ,ali muci me jedna stvar,jer sam veliki panicar. Moja cerkica voli da se jako ljulja u rukama dok se uspavljuje i ponekad dok je ljuljam, ja bas ubrzam na 2-3 sekunde i onda usporim. Naravno ne radim to uvek(mozda 2-3 puta). Zanima me da li takvo brzo ljuljanje deteta u narucju moze da izazove neke probleme? Procitao sam da se kod tog sindroma posledice mogu javiti tek kasnije. Ne bih mogao da podnesem da povredim svoje dete na tako bezazlen nacin. 
- aaaca
- Stalni član

- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Ljuljanje bebe. Pomoc pedijatra ???
То што спомињу о синдрому трешеног детета је оно кад хистеричне мајке протресу јадно дете које их нервира. Рекао бих да то никакве везе нема са твојим љуљањем.
Иначе љуљање је нормално али немој превише јако због другог разлога. Због истог разлога не ваља када очеви млатарају и преврћу своју децу на све стране. Клинцима је то супер али се навикавају. То је основни узрок дечије хиперактивности. Не могу да се смире јер им непрестано недостаје таква физичка активност.
Дакле само умерено.
Иначе љуљање је нормално али немој превише јако због другог разлога. Због истог разлога не ваља када очеви млатарају и преврћу своју децу на све стране. Клинцима је то супер али се навикавају. То је основни узрок дечије хиперактивности. Не могу да се смире јер им непрестано недостаје таква физичка активност.
Дакле само умерено.
-
cika_laza
- Novi član

Da,bas sada gledam do povrede dolazi zato sto bebina glava nepodrzana klima napred nazad. Ja kad je ljuljam ,cvrsto je drzim u narucju i jeste da je zaljuljam brzo,ali glavica joj ne klima. Sad mi je lakse malo,alu svejedno je vise nikad necu ljuljati tako jako.
-
cika_laza
- Novi član

Voleo bih kad bi se i neki pedijatar javio i prokomentarisao moje pitanje. Ja sam i dalie zabrinut da nisam povredio svoje dete.
- aaaca
- Stalni član

- Kontakt:
Тешко да ћеш на форуму наћи лекара а нарочито педијатра. Немају они времена за бесплатне савете.
Ако си бебу чврсто држао нема шансе да си је повредио. Батали забринутост.
Убудуће се брини пре него што нешто урадиш. Имај на уму да сви родитељи упропасте своју децу на овај или онај начин, што је веома жалосно.
Ако си бебу чврсто држао нема шансе да си је повредио. Батали забринутост.
Убудуће се брини пре него што нешто урадиш. Имај на уму да сви родитељи упропасте своју децу на овај или онај начин, што је веома жалосно.
-
cika_laza
- Novi član

Izvinjavam se ako sam dosadan,ali mnogo sam se uplasio. Inace nisam napisao cerkica ima godinu dana.
- aaaca
- Stalni član

- Kontakt:
Сасвим је нормално што си се уплашио нарочито када се има у виду количина лажи и полуистина која се намерно шири по интернету. Чак имаш и наизглед озбиљне особе које безочно лажу.
Набави неку литературу за одгајање деце. Веома су важне прве године живота јер се тада дечици тренира послушност и воља. То је веома важно.
Набави неку литературу за одгајање деце. Веома су важне прве године живота јер се тада дечици тренира послушност и воља. То је веома важно.