Kada smijem bebi dati svjeze voce ?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- Gaga79
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kada smijem bebi dati svjeze voce ?
Znam da se ispocetka bebama daje npr jabuka koja se malo prokuha. A kada smijem dati bebi voce npr. iscjedjeno iz sokovnika. Ja bih dala jabuku,mrkvu itd. Ali kada? (Bebic ima 6.5 mj)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Moj nema još punih 5 meseci, ali na predlog pedijatra (hrani se adaptiranim mlekom, pa ranije počinjemo) jabuku i šargarepicu uvodimo od puna 4 meseca, sledeće će biti kruška i krompir. Ne kuvam ono što se može jesti sirovo, samo dodam prokuvane vode, da bude dovoljno razređeno, da može bez problema da guta (pola-pola). Krenuli smo od jedne kašičice, pa naredni dan dve-tri, pa naredni 5-6, pa sledeći koliko želi. Svaka klopica po najmanje 5 dana, za svaki slučaj. Nije se bunio do sada, zapravo sa zadovoljstvom smlati retku kašicu od sveže jabuke, pojede oko 1/3 .
Pošto ima neredovnu stolicu (čak i sa mlekom namenjenim bebama sa zatvorom) jedva čekam da se latim kašastog voća (breskve, kajsije...), šteta što je premalen za njih.
Oko toga da li kuvano ili sirovo se uvek lome koplja - načitala sam se knjiga čiji autori izričito zabranjuju kuvanje, ali i one kod kojih se ono podrazumeva. Videćeš šta tebi i tvojoj bebi više prija, pa se tako i ponašaj.
Pošto ima neredovnu stolicu (čak i sa mlekom namenjenim bebama sa zatvorom) jedva čekam da se latim kašastog voća (breskve, kajsije...), šteta što je premalen za njih.
Oko toga da li kuvano ili sirovo se uvek lome koplja - načitala sam se knjiga čiji autori izričito zabranjuju kuvanje, ali i one kod kojih se ono podrazumeva. Videćeš šta tebi i tvojoj bebi više prija, pa se tako i ponašaj.