Jagode i alergija

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Jagode i alergija

Post od dejan27 »

Mi imamo pune dve godine i jos nismo probali jagode. Interesuje me Vase iskustvo posto je meni nas pedijatar rekao da ih jedemo sto kasnije zbog veceg mogucnosti alergijske reakcije.

Kakva su vasa iskustva sa slatim crvenkastim jagodama?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Re: Jagode i alergija

Post od dolce-vita »

Poz Dejan27, pa gde ste vi?

Mi jos nemamo dve godinice, i jedemo jagode, moj deckic puni za 18 dana dve, ali jede jagode odkako sus e pojavile.Nije imao nikakvu reakciju, iako je genetski predisponiran jer sam ja ako mala bila alergicna na jagode.Mozda mozes da pokusas malo da mu das.

Pozzzz
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Dete od dve godine može da proba jagode. Dok ih ne proba ne može da se zna da li je alergično ili ne. Tek kada dođe u kontakt s nečim telo može da odreaguje. Birajte jagode tamo gde možete da im naslutite poreklo i što dalje od onih iz masovne proizvodnje.

Postoji pa jedan drugi detalj vezan za jagode i alergije. Svi koji imaju ili su imali neku alergiju u životu su se sreli i sa izrazom histamin. Histamin je hormon koji je odgovoran za alergijske reakcije. Koristi se kao pozitivna kontrola kod kožnih testiranja alergena. Zato osobe koje imaju neke alergije moraju da izbegavaju namirnice koje sadrže puno histamina (kakao, svinjsko meso, kiseli kupus i ostale "kisele" stvari, stari sirevi, crveno vino, paradajz, morski plodovi....). Naročito treba da budu pažljivi oni koji imaju alergiju na polen i u vreme cvetanja biljaka koje im smetaju ne jedu jagode jer jagode sprečavaju razgradnju histamina.
Vanjina mama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vanjina mama »

dejan27,

izgleda da Vaše dete ne ide u vrtić na Novom Beogradu!
Tamo se cele nedelje jedu jagode :lol:
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Cao svima!

I ne moje dete je s Palica malo mesto kraj Subotice i mi jos nismo u vrticu al cemo ici sledece godine.

Hvala na savetima!
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Moja cera je njapala jagode i maline sa nesto vise od godinu dana. Ne znam dal ima veze sto sam se u trudnoci "drogirala" sa ove dve vocke, ali alergijske reakcije nije bilo a danas joj je to definitivno najomiljenije voce....
Odgovori