Ishrana bebe od 3.5 meseca
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 7:48 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ishrana bebe od 3.5 meseca
moja beba ima 3.5 meseca.Dali smem da joj dodajem jos nesto uz mleko''bebelak''?Trenutno samo caj i vodu,jel mogu poceti sa nekim sokom i kojim?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Možeš i da probaš sa Juvitaninim sokom od jabuke.
Kada se dete isključivo doji i iamš dovoljno mleka i lepo napreduje onda je bolje da na mleku bude 6 meseci (isključivo na majčinom mleku).
Obzirom da je beba na bebelaku onda ti preporučujem taj sokić (bistri) što se tiče kupovnih.
Sve u svemu što je napisala iva015 potpuno se slažem.
Kada se dete isključivo doji i iamš dovoljno mleka i lepo napreduje onda je bolje da na mleku bude 6 meseci (isključivo na majčinom mleku).
Obzirom da je beba na bebelaku onda ti preporučujem taj sokić (bistri) što se tiče kupovnih.
Sve u svemu što je napisala iva015 potpuno se slažem.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 11:15 am
Moje je misljenje da ti je beba jos uvek mala za bilo kakvu dohranu i da bi trebalo jos 2 meseca da nastavis sa mlekom. Beba sa 3,5 meseca je jos uvek mala za eksperimentisanja sa hranom, njen stomaic i zeludac jos uvek nisu dovoljno razvijeni za bilo kakvu hranu, moze se desiti da ima blage grceve ili alergiju. Zato, ti ja predlazem da sacekas jos.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
Sto se tice mlevene plazme,nemoj davati do godinu dana jer sadrzi psenicno brasno koje se ne daje deci do prve godine.Razlog je (napominjem da se desava kod malog procenta dece ali se ipak desava) bolest koja se javlja kao preosetljivost organizma na brasno i posle celog zivota ne sme da jede nista sto sadrzi brasno,pa ti vidi koja je to muka i odricanje.Procenat koji oboleva je manji od 1 posto,ali zasto da rizikujes?Postoji toliko voca i povrca kojima joj mozes nadoknaditi sve vitamine i minerale.
mala garava
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Uzmi knjigu "Vaše dete i vi iz dana u dan".
Ona je izašla još kada sam se ja rodila i ima je i sada u prodaji.
Verovatno jer je mnogo dobra, tu imaš sve savet, počev od trudnoće, ishrane i vitaminima u trudnoći pa sve do detetovog polaska u školu.
Preporučujem da je kupiš ako je nemaš, a ako je imaš da se pridržavaš saveta iz nje.
Ona je izašla još kada sam se ja rodila i ima je i sada u prodaji.
Verovatno jer je mnogo dobra, tu imaš sve savet, počev od trudnoće, ishrane i vitaminima u trudnoći pa sve do detetovog polaska u školu.
Preporučujem da je kupiš ako je nemaš, a ako je imaš da se pridržavaš saveta iz nje.