Hranjenje deteta
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Hranjenje deteta
Imamo dečaka od 14 meseci koji pri svakom obroku plače i izbacuje hranu iz usta. Nebitna je vrsta hrane, pri svakom obroku se ponaša isto. Kada okusi nešto stresa se kao da je liznuo limun, pojede eventualno dve tri kašičice jela a onda počine vriska i izbacivanje hrane, ponovo mu ubacujemo to što je izbacio pa posle desetak kašičica nepomaže ni to. Ovo traje već neko vreme.
A možda samo ne voli kašiku, ili hoće sam da jede? Stavite mu to isto, samo da nije izblendirano na njegovu stolicu za hranjenje i pustite ga da jede sam, prstićima. Možete probati sa većim i manjim komadićima dok ne otkrijete šta mu najviše odgovara, ako to niste pokušavali ranije. Ne znam kako mu pripremate hranu, ali oni sada vole i začinjeno - malo soli, origana... Možete mu ispeći ćuftice od povrća, pa dati u ruku - moja devojčica (12.5 meseci) to obožava. Čorbe i supe može probati da pije iz šolje, ako neće kašiku. Takođe, možete ga staviti da jede sa vama, isto što i vi. Većina klinaca obožava tu varijantu...
P.S. Moja devojčica je sa 11 meseci počela da odbija hranu, a onda smo primenili gore navedeno i sada ponovo jede kao zmaj ali sama
P.S. Moja devojčica je sa 11 meseci počela da odbija hranu, a onda smo primenili gore navedeno i sada ponovo jede kao zmaj ali sama

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 05, 2006 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Upravo isti problem imamo!Ali nama traje to već dugo.Nekako doručkuje i večera, ali ručak-šta je to?Ne pamtim kada je ručala.Nema kod kog doktora nismo išli, ne znam više šta da radim.Svi nalazi su dobri( urin, krv). Samo još nismo išli u Beograd na neku od klinika , a nameravamo.Dečji gastroenterolog nam je rekao da moramo da je naučimo da jede,da je hranimo bez emocija,da joj se metabolizam sveo na minimum i da ona ne oseća glad.
Imate li vi neki predlog ili iskustvo sa doktorima?
Imate li vi neki predlog ili iskustvo sa doktorima?
Ja sam skoro sto posto sigurna da je u pitanju samo prolazna faza...Ili ste mozda gresili kao i ja nekad-dete je odbilo jedan obrok,ja se iznerviram,pa probam na sve nacine,pa makar i na silu,pa nam oboma presedne,pa onda sledeci obrok mu vec nudim nervozna,dete to oseti,pa se i ono unervozi,pa ja jos vise,pa ono posizi...pa tako opasno ulecemo u zacarani krug kada oboje sticemo revolt i bes pri samom pokusaju hranjenja...Uh,kad se samo setim...Probajte svemu tome prici opusteno...Probajte,znam koliko je tesko ali vredece...Ponudite mu jelo.Nece?Ok,jesce kasnije...Nece ni tad..U redu,jesce...Pa sigurno nece trpeti gladno!!!Pustite ga da smo odluci kada ce i koliko jesti!!!
Samo se opustite...Ako se neko nervirao i kosu cupao zbog hranjenja to sam bila ja!!A kada sam pokusala tako,da ne cuje zlo,nemam vise problama sa tim!!!Saaaaamoooo ooopuuuusteeenoooo.......SVE NAJBOLJE
Samo se opustite...Ako se neko nervirao i kosu cupao zbog hranjenja to sam bila ja!!A kada sam pokusala tako,da ne cuje zlo,nemam vise problama sa tim!!!Saaaaamoooo ooopuuuusteeenoooo.......SVE NAJBOLJE
Andrija 24.05.2005
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...
Andjeo moj..misic mali i sreckica moja...