Dva Pitanja?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Dva Pitanja?

Post od dejan27 »

1. Koji vocni jogurt koristite tj s kojim vocem?

2. Htela bih da ptam koje sampone za kosu ili kupanje koristite?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Mi odrasli ili sta koristimo za decu? :)

hehehehhee jesmo mi svi ovde pametni ali nismo i vidoviti :)

Ako moze josh jednom pitanja, malko konkretnije :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ibi-ibi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 30, 2009 9:19 pm

Re: Dva Pitanja?

Post od ibi-ibi »

dejan27 napisao:1. Koji vocni jogurt koristite tj s kojim vocem?

2. Htela bih da ptam koje sampone za kosu ili kupanje koristite?
1.ni jedan,samo sveze voce :D

2.sebamed sampon za svakodnevno pranje kose
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Moja cerka najvise voli vocni jogurt sa jagodom. Jagode obozava i ovako bez jogurta. Neki put uzmem i onaj sa sumskim vocem ili kajsijom.
Za nju koristim decije bebi sampone Bubchen ili Babylove i Babydream (gledam uvek da sredstva za kupanje imaju oznake Gut ili Sehr gut - sto znaci da su testirani na stetne materije).
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

1. Obicnu kravicu sa 3.2 % mlecne masti i u nju dodam voce. Dakle, domaci vocni jogurt.

2. Kosili
Jedna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 11:35 am

Post od Jedna »

tamaraft napisao:Mi odrasli ili sta koristimo za decu? :)

hehehehhee jesmo mi svi ovde pametni ali nismo i vidoviti :)

Ako moze josh jednom pitanja, malko konkretnije :)

Pa zena je postavila pitanje na Pedijatriji, ne na Gerijatriji :))))

Prema tome necu da komentarisem ko je ovde pametan a ko vidovit :))))

Svasta :)
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re pitanja

Post od dolce-vita »

Nivea je po meni zakon za sve, pa i za nas matore koje vec pominjete :lol:

A, vocni jogurt, ponekad dajem jogood, breskva, a najbolje je da pravis od obicnog jogurta i ubacis voce.

Pozzzzzzzzzz[/i]
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

HA HA pa za decu!

Ustvari ja imam malu dilemu posto smo mi godinu dana a kazu nam da jos uvek neprobamo sveze jagode, maline generalno crveno bobicasto voce dali mu mogu dati jogurt sa vocem tog tipa? Mozda komplikujem ali nisam bas sigurna a zbog toga mi se neide kod pedijatra. Ptanje je tu jer dejan je obozacva danonino a uglavnom ima da se kupi 4 kutijice a od tih 4 dve budu neko voce koje nebi jos trebao da jede.

Sto se sampona tice mi ga nismo koristili vec samo obican nivein deciji sapun al posto je sad veci i idemo da se kupamo u kadi mislili smo mu kupiti sesto ozbiljnije posto je velik momak. Mislila sam da nastavim sa niveinim programom preporucuju i Joson al reko ajd da vidim sta vi koristite mozda se lakse odlucim.
oblacak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 10:50 am

Post od oblacak »

1. mi, takodje, koristimo domace pravljen vocni jogurt. Znaci obican jogurt i unutra dodamo neko voce. Nisam htela da joj dajem kupovni, zbog raznih konzervansa i zasladjivaca, a i nije mi nesto komplikovano da joj napravim.

2. od rodjenja koristimo Chicco kupku i sampon i jako smo zadovoljni. Ti se jos malo raspitaj, proveri i odluci na sta cete preci, ali ako moze jedan savet - na jednom decjem sajtu je objavljeno istrazivanje u kome kazu da su testirali Johnson sampon bez suza i da sadrzi neke nedozvoljene, kancerogene materije. E sad, koliko je to istina, a koliko marketing, ko ce ga znati, ali sto rizikovati? :roll:
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re pitanja

Post od dolce-vita »

Pa, ja mislim da ti je najjednostavnije da kad si vec koristila niveu i da nastavis s istom.NISAM VLAs NIK NEVEE :lol: , ali je jednostavno proverena, i ako ti se nekad bebina guza ojede imas kremicu bas za predeo oko cmara, ne znam tacno kad se kako se zove, ali je super.

A, vocni jogurt, slazem s ostalim mamama, prirodno skoro uvek, mozes ponekad da kupis jogood.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

To za Johnson sam nesto i ja naculaali ko vise zna sta je istina a sta nije. Slazem se netreba rizikovati u svakom slucaju.

dolce-vita steta sto nisi vlasnik :D valjda bi dobili neki popust ali da najverovatnije cemo i na dalje koristiti niveu moram ja da pogledam sta jos imaju u programu za decu pa cemo videti.
draganalabus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 05, 2009 1:59 am

Post od draganalabus »

Kad biramo jogurtice jedna od vaznijih stavki o kojoj vodimo racuna je duzina roka trajanja. Kad proizvod ima rok trajanja izrazen u mesecima bezimo od njega :lol: Vocni imlek(bilo koji),danonino.
Sanpon nivea ili ciko.
majaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 4:37 pm

zdravo

Post od majaz »

vocne jogurte uglavnom sama pravim,ali mi je mnogo dobar dukatino mrkva,marelica.bitno mi je da nema vestackih boja i aroma.a sampone uglavnom bekutan i kosili
dimedej
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 10:05 am

Post od dimedej »

Pravim sama jvocni jogurt sa Vitolinom i vocem, a koristimo Kosili.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

dejan27 napisao:HA HA pa za decu!

Ustvari ja imam malu dilemu posto smo mi godinu dana a kazu nam da jos uvek neprobamo sveze jagode, maline generalno crveno bobicasto voce dali mu mogu dati jogurt sa vocem tog tipa? Mozda komplikujem ali nisam bas sigurna a zbog toga mi se neide kod pedijatra. Ptanje je tu jer dejan je obozacva danonino a uglavnom ima da se kupi 4 kutijice a od tih 4 dve budu neko voce koje nebi jos trebao da jede.

Sto se sampona tice mi ga nismo koristili vec samo obican nivein deciji sapun al posto je sad veci i idemo da se kupamo u kadi mislili smo mu kupiti sesto ozbiljnije posto je velik momak. Mislila sam da nastavim sa niveinim programom preporucuju i Joson al reko ajd da vidim sta vi koristite mozda se lakse odlucim.

Samo da ti kazem, pazi sapun moze da isusi detetu kozu, to ti kazem jer sam imala to iskustvo, naime kada se moj bebac rodio,kupala sma ga meriminim sapunom jer nam je tako rekla pat. sestra i ispalo je bezveze, isusilo mu kozu, i onda sam ga mazala jekordemom koji je isto super za isusenu kozu i pomaze kod ojeda.Isto vazi i za sebamed, penaten.
Odgovori