Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Coxsackie virus i dete
PostPoslato: Sub Avg 17, 2013 9:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 17, 2013 7:57 pm
Postovi: 3
Molim za odgovor: moja cerka koja sada ima 9,5 godina, je pre 3 godine pocela imati stomacne tegobe. Svi lekari, specijaliste, kod kojih sam bila (pedijatri, gastroenterolozi, hematolozi, kardiolozi, neurolozi-objasnjenje za navedene profile sledi..) su tvrdili da je sve u redu, a ona je i dalje imala bolove otprilike celom duzinom pruzanja debelog creva, i u predelu zeluca. Povremeno.
Pored toga je imala redovno zamaranje, prilikom najobicnijih aktivnosti tada sestogodisnjeg deteta, a i povremenu trahikardiju koja je vrlo brzo prestajala (posle par minuta maksimalno). Nosila je i holter, pomocu koga se takodje nista nije moglo dijagnostikovati.
Tek kada je ujutru pocela kasljucati, po budjenju, sto je trajalo maksimalno po pola sata, ali u krakim intervalima, doktor (ORL) je poslao na analizu virusa.
Tada je utvrdjeno da ima titar koksakija od preko 1700 jedinica, ali IgG. Infektolog je poslao kod pedijatra, pedijatar kod imunologa.
imunolog je 27.06.2012. prepisao: folnak, Zn, probiotik, imunoflor. Medjutim vec 4.9.2012. je pocela ozbiljno poboljevati, tako da je decembra 2012. zavrsila u bolnici sa jakom upalom pluca, i to pod konstantnom imuno terapijom, a od septembra i antibiotskom terapijom.
Okobra je imala IgM 29,83 U/ml, a IgG 42,24 U/ml
Tada sam otisla kod imunologa, i izlozila problem. Rekao je da je aktivacija koksakija (pojavljivanje IgM-a) verovatno izazvao odlazak na more (?). iizbacio je sve imuno preparate.
Od januara mi se dete polako oporavljalo, tako da je marta ove godine imala IgM 18,23 U/ml, a IgG 26,54 U/ml.
Javljeno je putem sredstva javnog informisanja, da je serija folnaka koji je ona pila bio neispravan, cini mi se februara ove godine (kao dokaz cuvam ambalazu). Mozda je ovo nebitna informacija za celu pricu...
Elem, sve manje je imala i zamaranja, i kratkotrajne trahikardije, i bolove u stomaku.
Rezultat juna meseca ove godine bio je negativan i IgG i IgM.Dobila sam informaciju, da ko je imao IgM, ne moze vise nikada biti negativaan IgG (?), pa me je to podstaklo da ponovim analizu. Ali ne samo to: pored kasljucanja svakog jutra, ponovo se poceo javljati zamor i bolovi u stomaku i kratkotrajno povecanje pulsa (oko 120, najcesce).
Rezultat je porazavajuci: IgM je 18,95 U/ml, a IgG 28,81 U/ml.
Napominjem da su sve analize vrsene i Nisu.
Nikada nije odredjen ni tip, ni bilo sta drugo, jer se to kod nas ne radi...
MOLIM svakoga ko zna, ko je izlecio koksaki, ili kolege koji znaju sa sigurnoscu da odredjeni kolega ima rezultate u otklanjanju tegoba i pojacavanju imuniteta, samo da me uputi, da mi napise: KOM LEKARU da se obratim i odvedem dete, I GDE: u Beogradu, ili bilo gde u zemlji ili inostranstvu?
Tri godine dete vodim, svuda, ali nikakvih rezultata, ocigledno.
Vodila bih je sto pre, jer i prosle godine vise nije isla u skolu nego sto je isla, izosta je i za mnozenje i latinicu i... Nadoknadjeno, ali da li i koliko moze jos izdrzati odlaske kod lekara, koji su, do sada, nesvrsishodni.
MOLIM VAS, samo gde i kod koga da je odvedem?
Malo je reci kojima bih izrazila zahvalnost...
Unapred puno, puno hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Coxsackie virus i dete
PostPoslato: Sub Avg 17, 2013 9:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Avg 17, 2013 7:57 pm
Postovi: 3
ps. prvo joj je radjen samo titar na infektivnoj klinici, medjutim, posto oni vise ne rade te analize, navela sam rezultate mikrobioloske laboratorije. Referentna vrednost navedenih vrednosti je: vece od 15 U/ml, stitna zlezda je u redu, limfne zlezde uvecane.....
Hvala Vam unapred!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Coxsackie virus i dete
PostPoslato: Ned Avg 18, 2013 9:55 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm
Postovi: 324
Ja bih predložila alternativu, ali ti tražiš lekare. Svejedno, s moje tačke gledišta:

Dugo prisustvo virusa, koji se povremeno aktivira (na to ukazuju IgM-akutna infekcija), može da znači da je razvila alergiju na taj virus (ne očekuj da to medicina testira ili prihvati). To znači da se njen imuni sistem neće aktivno baviti virusom. Pokazaće reakciju (otuda akutni simptomi) ali nema dovoljno snage da izdrži do kraja (zapravo to je kao potpisan ugovor s virusom da neće da ga dira, a IS ne krši ugovore).

Postoji razlog zašto telo nije sposobno da se odbrani tj. nije bilo sposobno prvi put, sada je alergija (na virus) najverovatniji razlog. I njega treba naći.

Imunitet se ne ojačava preparatima (od kojih se čak utvrdi da jedan nije ono što bi trebao da bude :( ). To se radi pre svega promenjenim načinom života, ishranom. Mnogo lakše kod dece, nego kod odraslih.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 64 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: