BUVE CE NAS POJESTI

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 5:51 pm

BUVE CE NAS POJESTI

Post od jelkicaj »

Dragi moji forumasi, pomagajte ako znate....Kucne ljubimce nemamo, zivimo na selu gde kojekakvih pasa ima svuda. Moja devojcica ima 2,5 godine i malo malo pa pokupi buvu sa ulice. Redovno spremam kucu, sve cakum pakum, ali ona ih unese sa sobom. Primetim tacno na njenom donjem vesu mrljice od buve ili na posteljinici. Redovno sve operem, cak i nasu posteljinu. Ona ima alergiju na buve, u smislu da kad je ujede njoj u narednim danima izlaze te blande crvene, velike, tvrde. Da li postoji nesto cime mogu oprskati celu kucu a da nije stetno za dete? Oprskala bih i duseke i tepihe... Place mi se....
jelkicaj
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 5:51 pm

Re: BUVE CE NAS POJESTI

Post od jelkicaj »

Pa zar nuko nema neki savet da mi da. Evo sinoc ponovo, jednu sam ubila...doslo mi da je pojedem... Ja cu da poludim, strasno mi je jer lucu oduvek drzim toliko cistom, nikad u zivotu nisam imala slobodno vreme, jer ako nisam sa detetom ja onda nesto spremam...a buve eto ih.
jelr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 8:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jelr »

Jao, tako je na selu. Ja sam kao mala bila skoro stalno na selu kod babe i dede i bio je isti problem sa buvama. Ne verujem da je alergija nego jednostavno ujedi buva se manifestuju tako, meni se desavalo da imam npr na jednoj nozi po 20 ujeda, takvih kao sto ti opisujes. Nazalost, ne znam za lek...
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Buve na zalost nisu samo problem na selu vec i u gradu , moji roditelji drye dva psa u dvoristu kuce koji verovatno pokupe buve u setnji i skoro svakog leta dodje do najezde, psi se redovno kupaju primaju inekcije protiv buva, nose ogrlicu protiv buva i opet nista.Majka je pokusala sa obicnim prahom protiv buva da posipa tepihe i ostalo al ne pomaze jedino sto pomaze jeste kada pozove ciklonizaciju pa oni poprskaju sa nekim otrovom ali to mora redovno da se radi.Sto se tice tih ujeda na malenoj u apoteci moze da se kupi fenistil gel koji pomaze kod ujeda insekata i kod alergije i sme da se koristi na maloj deci.
Odgovori