Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Mar 14, 2007 2:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Dobar dan!

Pretpostavljam da ste vec upuceni u opciju vakcinisanja deteta vakcinom PNEUMO 23/ PREVENAR, zavisno od uzrasta. Mi smo problem str. pneum. resili upravo na taj nacin. Od 08/06 deca nisu imala apsolutno nikakvu infekciju, cak im ni nosic nije ''cureo''. Naravno, osim vakcinacije, higijenske mere ukljucujuci raznovrsnu i kvalitetnu ishranu su od esencijalnog znacaja.


Pozdrav

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 16, 2007 12:52 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 01, 2007 12:48 am
Postovi: 472
natasino je napisao:
Pretpostavljam da ste vec upuceni u opciju vakcinisanja deteta vakcinom PNEUMO 23/ PREVENAR, zavisno od uzrasta. Mi smo problem str. pneum. resili upravo na taj nacin.


Ne, nikad čula, ne znam ni gde da je nađem, ajde please, reci mi nešto više o tome, pa to bi nam bio spas, možda bismo i treći krajnik uspeli da sačuvamo da se sam povuče jer ne bi bio konstantno pod infekcijom i ne bi išla pod nož da ga operiše.
Ona 28.05. puni 2 godine.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 16, 2007 10:08 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 06, 2006 3:35 pm
Postovi: 171
Lokacija: Beograd
Dr. Olja,


mislila sam da ste upoznati sa vakcinom pa nisam nasla za shodno da se ''raspisem''. Salu na stranu, mi smo u dogovoru sa pedijatrom i uz konsultaciju ino strucnjaka resili da decu vakcinisemo kako bi se njihov organizam odbranio od napasti zvane streptoccocus pneumoniae. Kao dr. verovatno su Vam poznati svi detalji vezani za bakterijske infekcije, pa ne bih produbljivala temu. Mi smo se sa mladjim sinom posteno namucili dok se nije vakcinisao. Vise informacija o vakcinaciji mozete dobiti od ass. dr. Gorana Vukomanovica(UDK TIRSOVA), samo sto je njega veoma tesko ''uhvatiti''. Veoma je vazno opste stanje deteta, genetika i niz drugih faktora, dakle podaci koje po obicnim DZ nemaju vremena da sumiraju, da bi se pristupilo sigurnoj vakcinaciji i mogla ocekivati njena 100% delotvornost (pod temom Vakcine, naci cete i misljenja PROTIV).

Ukratko, kod deteta starosti dve godine nema svrhe davati PREVENAR, ali ima koristi dati PNEUMO 23, vakcinu koja ''pokriva'' 23 soja pneumokoka. Kod dece koja ne spadaju u rizicnu grupu revakcina nije neophodna. Proizvodi je AVENTIS PASTEUR, a u Srbiji distribuira PHARMANOVA po ceni od oko 800-900 dinara. Moram da napomenem da moja deca nisu imala problem sa krajnicima, ali sa pneumokokom jesu i to me je letos dovelo do tacke kada sam bila na ivici da poludim ili se odlucim za vakcinaciju. Na kraju je prevagnulo ovo drugo, a rezultat su 0 infekcija u periodu od avgusta 2006. godine.

Svakako ne treba te uzimati moj, dakle pojedinican slucaj kao reper, ali uz konsultaciju sa dobrim pulmologom, ORL specijalistom i eventualno imunologom 100% cete iznaci konacno resenje.

_________________
NATASA


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 66 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: