BEBA I CIPELICE

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

BEBA I CIPELICE

Post od dolce-vita »

Molim vas,ako neko moze da da odgovor..Da li beba od 9 meseci treba da nosi cipelice ceo dan, konstantno?Naime,cula sam da beba u tom uzrastu treba da nosi cipelice cak i kada lezi na podu, JER JOJ SE RAZVIJAJU CASICE I TREBA DA JOJ BUDE FIXIRAN ZGLOB.

Znaci, da li da bebi uvek obuvam cipelice :o :o :o ?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

A od koga ste to chuli? :o

I jeste li videli nekad decu tog uzrasta non stop sa cipelicama?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re cipelice

Post od dolce-vita »

Od komsinice, a nisam nikad ranije obracala paznju da li roditelji deci obuvaju cipelice i po kuci.

Ja mu obuvam cipelice kada izlazimo napolje, ali u kuci, ljudi svasta pricaju ocigledno.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Nije tacno. Mi smo na zalost visili stalno kod pedijatra pa smo izmedju ostalog imali i puno pitanja vezanih za cipelice. Deca treba sto manje da nose cipelice a da budu sto vise bosa. Do druge godine se preporucuje da cipela ima sto savitljiviji djon.
majaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 4:37 pm

zdravo

Post od majaz »

mi nismo konstantno bili u cipelicama,i mislim da to nije tacno.samo kad podjemo vani.a za kucu preko zime smo obuvali papucice sa uloskom.
Odgovori