-dete ujeda drugu decu
-dete odbija hranu
-dete ne zeli da se igra sa drugom decom,stoji samo u sobi,odbija kontakt kako sa drugom decom,tako i sa vaspitacom
-dete odbija da piski na Wc solji,trazi nosu
-dete vristi kad treba da se "spava"
-dete stavlja igracke u usta
-dete je pocelo cesto da "gricka nokte"
-dete sutira,cupa drugu decu
-dete je pocelo cesce da mokri u gace,ili za vreme spavanja
-dete je posle dobrog individualnog prihvatanja grupe,vaspitaca,iznenada pocelo da ignorise,bacaka se,i odbija dolazak u vrtic..ITD
Uvek sam sa osmehom docekivala Roditelja i molila ga da U NEKOLIKO NAREDNIH DANA Popricamo,DA BIH VOLELA da malo porazgovaramo, POSTO IMA RAZLOGA ZA PRICU.
NIKADA NISAM SA RODITELJIMA VODILA RAZGOVOR OKO OVAKVIH PROBLEM SITUACIJA NA HODNIKU,NITI ispred DRUGIH RODITELJA,NITI DECE.
UVEK BIH Prilikom individualnih razgovora sa roditeljima PRVO POHVALILA NJIHOVO DETE,i NJihove lepe osobine,tek potom bih VRLO OPREZNO PRESLA NA "Goruci problem".Svakom roditelju koji je izrazio ZELJU DA POPRICA O SVOM DETETU-izlazila sam u susret.Razgovor se odvijao u kancelariji vrtica od 12,oo-do 13 sati,kad je koleginica bila u radnoj sobi,a deca su bila sa njom na popodnevnom odmoru-ili spavanju.Ukoliko je bilo potrebe da se odredjena problem situacija deteta odradjuje uz pomoc psihologa,logopeda,pedagoga,fizijatra, na moj predlog i UZ saglasnost roditelja,u nase razgovore smo ukljucivali i TAKVE STRUCNE TIMOVE.Svaki razgovor sa roditeljem, koji sam ja ili koleginica obavljale,UVEK SMO PRENOSILE JEDNA DRUGOJ
,POSTO NAS DVE RADIMO ZAJEDNO!Nas dve smo Telefonski to "odradjivale" kad smo kod svojih kuca,SMATRAM DA druga deca ne treba da slusaju TAKVE VRSTE RAZGOVORA.To su PRAVI SARADNICKI ODNOSI DOBRIH KOLEGINICA KOJIMA SU, U INTERESU DECA U VRTICU i ZAJEDNICKO DOBRO FUNKCIONISANJE cele vaspitne grupe, i sto bolja medjusobna saradnja oba vaspitaca.SVE TO MORA KOMPLETNO FUNKCIONISATI u interesu DECE.Srecna sam sto sam uvek imala koleginice sa kojim sam DIVNO SARADJIVALA,i duboko sam im Zahvalna..Nadam se da VAS NISAM UMORILA..