upala uha ili gljivice

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zvezdica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 19, 2007 11:36 am

upala uha ili gljivice

Post od zvezdica83 »

Uho je pocelo da me boli proslog ponedeljka. Kako do srede nije prestalo otisla sam kod ORL koja mi je u sredu i cetvrtak ispirala uho i rekla da je veoma ranjiv slusni kanal i da je moguce da su gljivice, pa mi je stavila strajfnu u to uho i rekla da dodjem u ponedeljak. Kada sam dosla na tu kontrolu bio je drugi lekar koji je rekao da ne moze da odredi da li je u pitanju upala srednjeg uha ili gljivice. Rekao mi je da je uho veoma crveno ali da ne zna da li je od upale ili od tretiranja (ispiranja) i gljivica, pritom je vadio belicast sadrzaj za koji kaze da jesu gljivice. Prepisao mi je antibiotik (Panklav) i opet stavio strajfnu (verovatno neki antimikotik) i rekao da dodjem za dva dana na kontrolu.

Meni je subjektivno to uho zapuseno, boli me- na momente je bol veoma ostar, ali ne traje dugo- par sekundi, svrbi me uho (a od kad pijem antibiotik jos vise svrbi! pretpostavljam da su se tek sad razmozile te gljivice :x ) i osecam tj. cujem kako mi susti i pulsira u uhu (za to sam na netu pronasla da se zove tinitus). Hocu da izludim koliko me sve to skupa nervira!!! Da dodam da nisam imala T.

E sad, mene zanima sta ja da radim? Mislim nervira me sto mi nije dao prvo uput za bris uha, kad vec nije mogao da odluci sta je. Sad sam vec pocela da pijem taj antibiotik, pretpostavljam da ne smem tek tako da ga prekinem, a opet, ima da mi napravi jos veci problem sa tim gljivicama, kako posle njih da se resim? :(( Gde ja mogu da odem na drugo misljenje? Ima li u Beogradu neka Klinika bas za ORL, gde se ide bez uputa? I takodje me zanima smem li da se bavim sportom sada kad sam na terapiji? Vec nedelju dana pauziram sa treninzima, a to me dodatno cini nervoznom :(

Sutra idem na kontrolu, ali me jako zanima i misljenje nekog drugog lekara, ako ima ovde takvih? :roll:

Hvala!
Odgovori