Vec godinu dana osecam bol u grlu, nekad boli nedeljama..nekad kao prestane pa ponovo isto.. taj bol bih mogao opisati kao knedla u grlu, nekad nocu imam osecaj kako nestaje vazduh i pocinjem se gusiti da bi se naglo probudio.. U redu pusim..imam osetljivo grlo..mogao bih da batalim cigarete..
U maju mesecu je bol bio toliko nepodnosljiv, nisao skoro mogao gutati pljuvacku,mislio sam da sam navuko neki rak i pretrazivao simptome raka grla... Posetio sam lekara..Ova iz studentske je pretpostavila da je za osecaj knedle u grlu zasluzna stitna zlezda, trebao sam vaditi krv i pogledati stitnu zlezdu na ultrazvuku. U novom sadu sam ultrazvuk mogao zakazati samo za dva meseca unapred..redovi su kao u devedesetih kada se cekalo na ulje i secer..Vratio se kuci,zakazao otisao sutradan..i rekli mi da je sve ok. Lekar opste prekse gledajuci grlo nije video odakle taj bol, stitna je u redu, krajnici jos uvek tu ali ne u zapaljenju..a bol drzi/ Rekao je da kupi tablete za sisanje, to sam radio dok nisam posisao kutiju. Zapaljenje se malo smirilo, bol se vraca a ja i dalje ostavljam cigarete svakog dana...
Sta se desava...
Pusenje i bol u grlu..
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 08, 2007 1:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
meni se nesto slicno desava,nije bol ali je nesto kao smetnja,steze nesto uglavnom nocu,glup osecaj ,tesko gutam itd...isto pusac koji ostavlja cigare iz dana u dan:)svasta mi prolazi kroz glavu i bas se bojim,ne znam kji su simptomi raka grla....a ta stitna zlezda...sa cim to ima veze?od cega i zbog cega problemi sa njom?ajd bas javi ako nesto saznas
Mene po nekad pakleno boli grlo, al to su neke zlezde tu uvecane, nekako me nisko boli sa strane...I tacno mogu da pipnem tu zlezdu kad me boli i tad teze gutam...Al to ima veze sa imunitetom tako su mi bili rekli lekari, a i kako sam prestao da pusim (od 1. maja) nisam osetio da me boli grlo...ali jedna teorija vazi kod mene "Ne daj Boze da se razbolis, jer ako nemas vezu nikad neces da se izlecis"...Ima tamo na temi "kapi za nos" kako sam se mucio sa dekogenstivima godinama i to, i skoro moj tata je imao kamen u bubregu, i pregledalo ga je tri lekara i govorili su da je verovatno tumor na prostati i da zato ne moze da mokri i drzali mu onaj kateter 14 dana i mucili ga, da bi 4. lekar kod kojeg je otisao preko veze jasno video urinoskopijom da ima kamen u besici i odma ga izvadio i tata mi je zdrav ko dren, prostata mu je isto savrseno zdrava...
Cisto sam ovo ispricao da ti kazem da moras da nadjes pomoc lekara koji ce da se potrudi da te lepo pregleda, jer ne moze nista da te boli bez razloga...Idi kod jednog kod drugog, kod treceg, i trazi vezu neku ako imas...
Cisto sam ovo ispricao da ti kazem da moras da nadjes pomoc lekara koji ce da se potrudi da te lepo pregleda, jer ne moze nista da te boli bez razloga...Idi kod jednog kod drugog, kod treceg, i trazi vezu neku ako imas...