Odavno me nije bilo na ovom sajtu..zujasi gdje ste, kako se nosite sa ovom nasom boljkom? Pozdrav svima

Mogu samo da ti kazem LOLhazars napisao:Ukratko- mikrobioloski nalaz je pokazao da imam dve bakterije:
Haemofilus infl. u malom broju i
Proteus morganii u malom broju.
Gljivice negativne.
Antibiogram kaze da su bakterije (obe) osetljive na:
Amikacin (Amikacilin), Ciprofloxacin (Ciprocinal), Ofloxacin (Visiren) i Amoxicilin=Klavulonska kis. (Amoksiklav)
Moze li neko da mi preporuci terapiju?
Duza verzija:
Ovo je treci put da imam upalu usiju. Otprilike se pojavi na svakih pola godine.
Ovaj put sam otisla na prve znake upale kod lekara specijaliste i prepisao mi je:
Gentokulin kapi 2x2kapi, Citeral 500mg (na 12h po 1) i Brufen od 500mg po potrebi.
Rekao je da dodjem na kontrolu kada zavrsim sa terapijom, ako se stanje ne popravi ili pogorsa.
Nakon terapije 2-3 dana stanje je bilo normalno, a zatim s eupala vratila.
Opet sam otisla kod istog specijaliste, ovaj put mi je nakon pregleda preporucio ispiranje 2x dnevno uha Bornom kiselinom 3%.
Ni to ne pomaze.
Na svoju ruku sam otisla u privatnu laboratoriju i dobila gore pominjani bakterioloski nalaz.
Sa sve tim nalazom sam otisla ponovo kod istog specijaliste, ali mi je sestra nakon poduzeg cekanja rekla da me doktor nece primiti bez uputa i zakazanog termina preko call centra.
Dakle sleduje me procedura- zakazivanje kod mog lekara opste prakse (pokusala sam danas da dobijem uput, ali ni jedan drugi lekar me nije primio)koji ove nedelje radi pre podne, dobijanje uputa, zvanje call centra i zakazivanje termina kod istog specijaliste.
To moze da potraje danima, a meni se u toku dana upalilo i drugo uvo (prvo je bilo upaljeno samo desno), i dok dobijem termin do lekara sve ce se pogorsati. Takodje ne mogu ni da odsustvujem sa radnog mesta u tim terminima.
Molim vas da mi neko preporuci terapiju ili privatnog lekara koji bi me primio u Novom Sadu.