Pistanje u usima i ORL pregled

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Marko...
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 7:35 pm

Re: Pistanje u usima i ORL pregled

Post od Marko... »

Evo mene opet :))
Odavno me nije bilo na ovom sajtu..zujasi gdje ste, kako se nosite sa ovom nasom boljkom? Pozdrav svima :))
raaduul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 5:56 am

Post od raaduul »

Nadjoh negde na netu da je moguce probati leciti tinnitus LASEROM.Trazio sam po netu radi li to neka klinika kod nas ali nisam nista pronasao.Pa ako neko zna da postoji takva klinika u Srbiji neka javi!Pozdrav svima
kvinsound
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 17, 2010 3:13 pm

Post od kvinsound »

Meni se pojavilo pistanje posle jakog zevanja i to na desnoj strani nesto je kvrcnulo u vilici, ima li to potpore u tome ili je uzrok nesto drugo.
raaduul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 01, 2009 5:56 am

Post od raaduul »

Odmah danas idi kod doktora pa vidi sta ce da ti kaze,s tim se nije zezati!
hazars
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 27, 2009 7:16 pm

Post od hazars »

Ukratko- mikrobioloski nalaz je pokazao da imam dve bakterije:
Haemofilus infl. u malom broju i
Proteus morganii u malom broju.

Gljivice negativne.

Antibiogram kaze da su bakterije (obe) osetljive na:
Amikacin (Amikacilin), Ciprofloxacin (Ciprocinal), Ofloxacin (Visiren) i Amoxicilin=Klavulonska kis. (Amoksiklav)

Moze li neko da mi preporuci terapiju?

Duza verzija:
Ovo je treci put da imam upalu usiju. Otprilike se pojavi na svakih pola godine.
Ovaj put sam otisla na prve znake upale kod lekara specijaliste i prepisao mi je:
Gentokulin kapi 2x2kapi, Citeral 500mg (na 12h po 1) i Brufen od 500mg po potrebi.
Rekao je da dodjem na kontrolu kada zavrsim sa terapijom, ako se stanje ne popravi ili pogorsa.
Nakon terapije 2-3 dana stanje je bilo normalno, a zatim s eupala vratila.
Opet sam otisla kod istog specijaliste, ovaj put mi je nakon pregleda preporucio ispiranje 2x dnevno uha Bornom kiselinom 3%.
Ni to ne pomaze.
Na svoju ruku sam otisla u privatnu laboratoriju i dobila gore pominjani bakterioloski nalaz.
Sa sve tim nalazom sam otisla ponovo kod istog specijaliste, ali mi je sestra nakon poduzeg cekanja rekla da me doktor nece primiti bez uputa i zakazanog termina preko call centra.
Dakle sleduje me procedura- zakazivanje kod mog lekara opste prakse (pokusala sam danas da dobijem uput, ali ni jedan drugi lekar me nije primio)koji ove nedelje radi pre podne, dobijanje uputa, zvanje call centra i zakazivanje termina kod istog specijaliste.
To moze da potraje danima, a meni se u toku dana upalilo i drugo uvo (prvo je bilo upaljeno samo desno), i dok dobijem termin do lekara sve ce se pogorsati. Takodje ne mogu ni da odsustvujem sa radnog mesta u tim terminima.

Molim vas da mi neko preporuci terapiju ili privatnog lekara koji bi me primio u Novom Sadu.
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 12:35 pm

Post od vllada »

hazars napisao:Ukratko- mikrobioloski nalaz je pokazao da imam dve bakterije:
Haemofilus infl. u malom broju i
Proteus morganii u malom broju.

Gljivice negativne.

Antibiogram kaze da su bakterije (obe) osetljive na:
Amikacin (Amikacilin), Ciprofloxacin (Ciprocinal), Ofloxacin (Visiren) i Amoxicilin=Klavulonska kis. (Amoksiklav)

Moze li neko da mi preporuci terapiju?

Duza verzija:
Ovo je treci put da imam upalu usiju. Otprilike se pojavi na svakih pola godine.
Ovaj put sam otisla na prve znake upale kod lekara specijaliste i prepisao mi je:
Gentokulin kapi 2x2kapi, Citeral 500mg (na 12h po 1) i Brufen od 500mg po potrebi.
Rekao je da dodjem na kontrolu kada zavrsim sa terapijom, ako se stanje ne popravi ili pogorsa.
Nakon terapije 2-3 dana stanje je bilo normalno, a zatim s eupala vratila.
Opet sam otisla kod istog specijaliste, ovaj put mi je nakon pregleda preporucio ispiranje 2x dnevno uha Bornom kiselinom 3%.
Ni to ne pomaze.
Na svoju ruku sam otisla u privatnu laboratoriju i dobila gore pominjani bakterioloski nalaz.
Sa sve tim nalazom sam otisla ponovo kod istog specijaliste, ali mi je sestra nakon poduzeg cekanja rekla da me doktor nece primiti bez uputa i zakazanog termina preko call centra.
Dakle sleduje me procedura- zakazivanje kod mog lekara opste prakse (pokusala sam danas da dobijem uput, ali ni jedan drugi lekar me nije primio)koji ove nedelje radi pre podne, dobijanje uputa, zvanje call centra i zakazivanje termina kod istog specijaliste.
To moze da potraje danima, a meni se u toku dana upalilo i drugo uvo (prvo je bilo upaljeno samo desno), i dok dobijem termin do lekara sve ce se pogorsati. Takodje ne mogu ni da odsustvujem sa radnog mesta u tim terminima.

Molim vas da mi neko preporuci terapiju ili privatnog lekara koji bi me primio u Novom Sadu.
Mogu samo da ti kazem LOL
Molim za malo TISHINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klikni i pomozi Srbiji
lihnir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 10, 2010 3:46 am

Post od lihnir »

OPET CUJEM TISINU :D
Da prdjem na stvar : u maju bez ikakvog razloga cujem zvuk visoke frekfencije i izuzetno jakog inteziteta.Dijagnoza TINNITUS.Uradjene sve analize i to bukvalno sve(krvi sudovi, nervi , orl,audiogrami, bera test......) i to sve po dva puta . Svi rezultati savrseni.Kazu mi ignorisi :lol: :lol: nisu normalni. to je nemoguce ignorisati .ok da neduzim pricu jer mi necete verovati sta sam sve pokusavao ,ali cvrsto i 100%resen da resim poroblem ,dodjem do informacije da tu moze pomoci barokomora.Otisao sam u julu , znaci posle dva meseca mucenja,na tretman od 25kom po 1h svaki dan na pritisku od 2.2atmosvere (sto je maximum za jedan tretman), i lagano moj problem krene da se stisava.sledeci tretman u barokomori moze tek za 6 nedelja . taj period bio sam na planini ,1000m nadmorske,sa jednom lepom devojcicom :roll: , i upravo sada dok vam pisem poceo sam drugi tretman u komori od 15 dana po 1 h,na 2.2atmosvere.danas mi je 5 dan i mogu vam reci CUJEM TISINU :) :) :) lJudi koji rade u komori, doktori. profesori, mi kazu : "da gospodine, komora "leci" tinitus, vi niste prvi koji je dosao sa tim problemom kod nas, dva tretmana i sve ce biti uredu"
Na internetu sam pronasao americku statistiku: komora resava tinnitus 75% - 100%uspesno, 20%- smanjuje zvuk za 80%, i svega 5% ne pomaze.
Zasto me niko od nasih orl-manijaka nije poslao ili makar dao informaciju vezanu za barokomoru?????
Od lekova sam koristio sve moguce vitamine i to u ekstremnim dozama.
Sex-3 puta na dan po 2 komada :wink:
Imam 45 god,zovem se Ivan i svakoga dana u svakom pogledu sve vise i vise cujem tisinu.
goranilic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 18, 2008 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranilic »

Ivane da li mozes da mi kazes gde si bio?U kojoj ustanovi si bio u baro komori?Hvala
TINITUSSSSSSSSS
lihnir
Novi član
Novi član

Post od lihnir »

U Beogradu imas na banjici pri ortopedskoj bolnici (tamo sam ja bio, i sada sam) imaju jednu za 12 osoba,ili na slaviji-klinicki centar cuo sam da imaju 2X12 osoba. isti je vlasnik i ista ekipa radi
-Danco-
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 23, 2010 4:25 pm

Post od -Danco- »

Nazalost ja sam cuo da ti odlasci u barokomoru i nisu tako korisni povodom lecenja Tinitusa.Vecina kaze da im barokomora nikako ne pomogne ili eventualno samo malo smanji zujanje.Tako da gospodine Ivane vi spadate u grupu retkih koji su izleceni.I uopste ne verujem u ove podatke koje ste napisali,da komora resava Tinitus u tako velikom procentu.
Mada sve treba probati jer Tinitus ume da bude veoma naporan i da znatno smanji kvalitet zivota.Ja ga imam evo skoro dva meseca.Pre sedam dana imao sam prehladu i u posladnja dva dana intezitet zujanja mi se znatno pojacao tako da imam ozbiljne probleme.Ne znam kako ovo psihicki da izdrzim.Plasim se da cu poludeti.A sama pomisao da cu sa ovim ziveti duzi vremenski period me ubija.Plus relativno sam mlad(21.godina) i veoma tesko se nasim sa ovim.A svestan sam da retko ko se izleci od ovog sranja.Tako da neka nam je Bog u pomoc.
Veliki pozz za sve vas kojima zuji sa nadom da cemo se jednog jutra probuditi bez zujanja.
I da zaboravio sam da pitam,sta se postize sa radjenjem nekog skrin testa.Radio sam audiometriju i taj skrin i audiometrija mi je u redu a sto se tice tog skrin testa rekli su mi da imam ostecenje na oba uva.Pa ako neko moze da mi to pojasni bio bih mu zahvalan.Pozz.
lihnir
Novi član
Novi član

Post od lihnir »

Da delimicno si upravu ali....
Ako doktori kazu da je problem u nekom mikro krvnom sudu ili nervu (mada i oni nisu sigurni)
onda im definitivno treba doturiti nekako kiseonik a to moze samo u barokomori.
Kod nas je nazalost statistika losa. Ja mogu da govorim o sebi.Da pomoglo mi je.Sada imam 2-3 dana tisinu, pa 1 dan neko nazovi zujanje...i tako u krug.Ako vam kazem da sam u junu imao zvuk visoke frekfencije 24h,tako jak da ga ni glasna muzika nije mogla anulirati onda ...sta da vam kazem.
Bog ide malo u kasnijoj fazi prijatelju , jos je rano, ali vera u sebe i snaga volje za pobedom
problem moze da se resi. Vitamini i ostalo su samo delic koji olaksavaju situaciju.
Ponavljam ja govorim o sebi.
Voleo bih da dodjes malo do komore i vidis ljude koji su tamo!Nebi verovao!Dete sa celebralnom paralizom koje posle 200 tretmana "hoda",na moje oci momak sa gangrenom, jednu nogu mu odsekli a drugu mu spasila komora....u ponedeljak 18tog dosao covek sa facialnim grcom koga je dobio 3 dana ranije...posle 5 tretmana tj. u petak 22gog. problem je nestao.
Na internetu mozes pronaci da kod ljudi koji su disali kiseonik pod povisenim pritiskom je doslo do rasta novih krvnih sudova (mikro) i na taj nacin je bajpasovan problem u organizmu.
Da nekome pomaze nekome ne Licno mislim vredi pokusati, ako nista drugo malo ce te se podmladiti...
-Danco-
Novi član
Novi član

Post od -Danco- »

A koliko ste placali taj jednocasovni odlazak u komoru?
Koliko znam to bas i nije tako jeftino,bar za nase srpske standarde.A mozda bi trebao da probam jer meni ovo zujanje traje nepuna dva meseca tako da se jos uvek ne vodi kao hronicno.Hronicno sam citao postaje nege posle treceg meseca a negde pise da treba da prodje i 6 meseci.

Inace kod mene je prvo u junu nastao problem kada sam se sudario na fudbalu sa drugarom.Tada sam dobio vrtoglavicu koja je trajala nekoliko dana.Bio sam na ispitivanju i samo mi je ORL doktor nasao blagi poremecaj centra za ravnotezu,koji je prisutan i dan danas.I taj problem mi znatno onemugucava hodanje,jer povremeno imam osecaj kao da cu da se onesvestim.Znaci od tada nisam fizicki aktivan i na sve to mi dodje ovo zujanje koje je tako dosadno po psihu coveka.Plus sto nemam pojma odakle i kako mi je se pojavilo .U toku dana kao i kod vecine zujanje mi nije jako ali se uvece pojacava i kada treba da zaspim ono je najace.Tako da u ovih nekoliko dana kada mi je intezitet malo jaci (imao sam prehladu) spavam sa ukljucenim kompjuterom jer rad ventilatora kompijutera je slican kao i ovo moje zujanje tako da ga u velikoj meri neutralise i tako zaspim.
Sve u svemu znamo da nemamo nekog velikog izbora i da je najbolje nauciti da probamo ne cujemo ovo nase zujanje.Nekome to ide lakse nekome teze ali to je za sada jedini izbor.Citao sam skoro da su Irci na putu da pronadju neko resenje za Tinitus i nadam se da se se pojaviti neki genije i resiti problem miliona ljudi sa zujanjem.
Bilo bi mi drago da ljudi sa foruma koji imaju zujanje ucestvuju na forumu,da pisu kako i na koji nacin se nose sa svojim zujanjem,sta su sve pokusavali da ga otklone i slicno.Cisto da rezmenimo iskustva i lakse se nosimo sa ovim.Procitao sam svih 27.stranica ove teme i bilo bi lepo kada bi se ljudi koji su ranije posecivali temu, vratili.Pozz.
lihnir
Novi član
Novi član

Post od lihnir »

Malo mi je glupo , nisam doktor a delim savete
Prijatelju tvoja situacija je sledeca:ti prvo moras da resis problem "ravnoteza" tj vestibularis , to se resava ali treba da si u pravim rukama naravno to kosta.mislim da neces moci u komoru sa tim problemom.drugo mislim da ce ti komora mnogo pomoci i ona moze preko socijalnog, postoji procedura, prosta je.Ja sam ronilac vec 30god prosao sam mnogo orl problema, i mogu ti reci samo jedno: ne gubi vreme ono je glavni faktor, uozbilji se.Jbga zdravlje nazalost kosta.
Ja sam pravi put nasao preko Vizim klinike,
ne reklamiram nikog, ali tako je i zahvalan sam prof.dr.Kitanovskom
-Danco-
Novi član
Novi član

Post od -Danco- »

Hvala na savetima.Pozz.
Korisnikov avatar
Marina<3DH
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 10:25 pm
Kontakt:

Post od Marina<3DH »

Ja bi moje zujanje u ushima ipak nazvala shushtanje kao kad slusas glasnu muziku pa posle toga ti shushti u ushima,odradila sam test sluha i cujem savrseno i na jedno i na drugo uvo,zatim doktor mi rekao da snimim vrat i dijagnoza je bila REDUCTIO LORDOSIS CERVICALIS ili ti u prevodu prav vrat...kontam da je zbog toga,shushtanje je i dalje tu ali ga ignorisem i samo ga primecujem kada je tishina...
inace imam 26 godina i sportista sam... :wink:
My life starts with downhill...
Odgovori