Osećaj sprženih nepca nakon operacije

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
lana567
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 19, 2025 9:21 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Osećaj sprženih nepca nakon operacije

Post od lana567 »

Imala sam operaciju ispravljanja nosnog septuma, submukoznu resekciju leve donje nosne školjke i za desnu je navedeno “Inferior turbinate lateralization” (ne znam koji bi tačan prevod bio) pod totalnom anestezijom. Nakon operacije sam osećala veoma oštar bol na pojedinim mestima u usnoj duplji što, kako sam uspela da saznam kasnije, je posledica intubinacije, ali se to posle 7 dana gotovo skroz povuklo. Ali ono što me brine je bol koji osećam na nepcima(u blizini prednjih zuba) u vidu jakog peckanja i žarenja, slično kao kad se izgorite na izuzetno vruću hranu i takođe utrnulost otprilike gornja prednja 4 zuba. Doktor mi je rekao da je to okej i da će proći, a meni se čini da sve više i više boli. Pretpostavljam da je tokom zahvata oštećen nerv(nikakvi spoljni tragovi nisu vidljivi) ali me zanima koliko to može da potraje, i da li je to normalno ili ipak može ukazivati na nedovoljnu stručnost lekara i šta mi je činiti u ovoj situaciji?
Odgovori