Operacija nosa

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jul 22, 2011 2:01 pm

Re: Operacija nosa

Post od Africa-Mileva »

Objasnicu ti kako da dodjes do Branke, ali nemoj olako da odustajes ni od Dusanke. Pozoves ovaj broj; 0113806969 i pitas kad je dezurna dr Mihailovic u ambulanti. Recice ti datum i vreme, mada oba puta kad sam isla kod nje radila je od 2 do 6. I obavezno sa uputom od lekara koji ce ti dijagnostikovati devijaciju septuma odes kod nje u to vreme i zakazes operaciju.
E sad ne moras ti tvom lekaru govoriti da te pregleda, licno ja sam rekla da imam devijacju, da je to vec kostatovano i da idem kod te i te lekarke na operaciju. Tako da sam prilicno jednostavno dobila taj uput, bez detaljnije provere :wink:

Sad ce krenuti dileme na forumu; ici kod jedne ili druge:D , eh slatke muke, ranije je bilo lako jedna doktorka i to je to. Iskreno meni je drago sto se to promenilo. Ne umanjujem znacaj Dusanke, koja stvarno lepo radi nosice ali lepo je imati izbor!

Sanjka jos nisam srela nekoga ko je sto posto zadovoljan posle operacije. Bas dosta ljudi nadje sitne zamerke, tako i ja :oops: . Ali vazno je da je lepsi nego pre, savrsenstvo iz prvog puta ne postoji.
Meni je Eminin nos savrsen a ona je cini mi se dva ili tri puta bila na operacije. Znaci i kad imas para ne dobijes iz prvog puta savrsen nos.
Alek991
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2012 9:45 pm

Post od Alek991 »

Evo mog nosa
http://imageupload.org/en/file/183193/dsc00004.jpg.html
http://imageupload.org/en/file/183198/dsc00005.jpg.html
http://imageupload.org/en/file/183199/dsc00006.jpg.html
Ja bih voleo da mi se suzi nosna kost, pošto se sa slike da primetiti da je prilično izražena, a pored toga da se skine i ova "grbica" koja i nije toliko primetna. U svakom slucaju, vrlo sam realnih ocekivanja, ne ocekujem savrsenstvo, niti ga zelim. Dovoljno mi je samo da nos bude u skladu sa mojim licem. Vec sam spomenuo da imam i devijaciju septuma, a pored toga mi koren nosne kosti ide malo u stranu, ali to je tesko uocljivo.
Alek991
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2012 9:45 pm

Post od Alek991 »

Africa-Mileva napisao:Objasnicu ti kako da dodjes do Branke, ali nemoj olako da odustajes ni od Dusanke. Pozoves ovaj broj; 0113806969 i pitas kad je dezurna dr Mihailovic u ambulanti. Recice ti datum i vreme, mada oba puta kad sam isla kod nje radila je od 2 do 6. I obavezno sa uputom od lekara koji ce ti dijagnostikovati devijaciju septuma odes kod nje u to vreme i zakazes operaciju.
E sad ne moras ti tvom lekaru govoriti da te pregleda, licno ja sam rekla da imam devijacju, da je to vec kostatovano i da idem kod te i te lekarke na operaciju. Tako da sam prilicno jednostavno dobila taj uput, bez detaljnije provere :wink:

Sad ce krenuti dileme na forumu; ici kod jedne ili druge:D , eh slatke muke, ranije je bilo lako jedna doktorka i to je to. Iskreno meni je drago sto se to promenilo. Ne umanjujem znacaj Dusanke, koja stvarno lepo radi nosice ali lepo je imati izbor!
Hvala ti na odgovoru.:-) Znaš kako, kada smo se dogovarali za pregled, Dr Dušanka mi je rekla da mogu da dođem i bez uputa kada je dežurna. Tako da ću sa uputom otići kod Dr Branke, a kod Dušanke bez, pa ću videti koja mi uliva više poverenja.;-)
A što se tiče dobijanja uputa, siguran sam da mi neće predstavljati nikakav problem, jer sam i ranije uzimao za pregled kod specijaliste.
Zulu333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2012 6:11 pm

Post od Zulu333 »

Postovani, zanima me cena estetske operacije nosa, u kbc zvezdara, kao i koliko je dana potrebno ostati u bolnici posle intervencije. Hvala unapred

Poštovana,
U orl klinici kbc zvezdara estetska operacija nosa se ne plaća sa uputom iz doma zdravlja. Minimalni boravak u bolnici je da 2 dana i to 1 noć pre operacije i 1 noć posle operacije. Maska sa lica i tamponi iz nosa se skidaju 8 dana posle operacije.
Pozdrav

ODGOVARA: Prim. Dr D. Milošević

Hoce li sada neko ovo da mi objasni?Pronasla sam na nekom sajtu.
Da li neko zna cenu estetske operacije na ORL,jer kako Dr tvrdi ,ne placa se ako imas uput,sto meni nije bilo napomenuto :O

Drugari tu sam.Vidim da me traze neki ljudi. E ovako.Ja sam bila na pregledu kod Dr Milosevic i konstatovala mi je da navodno nemam funkcionalan problem ali da imam donekle estetski problem.Razmisljam da trazim drugo misljenje da bih bila sigurna za tu funkcionalnost.Razocarana sam,ali zbog nekih drugih postupaka koje ne zelim da navodim. :(

Uglavnom,zelim svima srecu na pregledima i operacijama.Ko moze i zeli neka podeli iskustva,bilo bi lepo.
Zulu333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2012 6:11 pm

Post od Zulu333 »

ispravka * na KBC (Zvezdara)
Korisnikov avatar
Alexandar *mp
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm

Post od Alexandar *mp »

Africa-Mileva napisao: I obavezno sa uputom od lekara koji ce ti dijagnostikovati devijaciju septuma odes kod nje u to vreme i zakazes operaciju.
Znaci ja moram da odem kod orl lekara da mi prvo potvrdi da imam devijaciju i to napise na uputu, pa tek onda sa ti uputom mogu da idem kod Branke? Ja imam uput lekara opste praxe za kbc zvezdaru za orl,zar mi nije to dovoljno ? :S
You'll never walk alone!
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Alexandar *mp napisao:
Africa-Mileva napisao: I obavezno sa uputom od lekara koji ce ti dijagnostikovati devijaciju septuma odes kod nje u to vreme i zakazes operaciju.
Znaci ja moram da odem kod orl lekara da mi prvo potvrdi da imam devijaciju i to napise na uputu, pa tek onda sa ti uputom mogu da idem kod Branke? Ja imam uput lekara opste praxe za kbc zvezdaru za orl,zar mi nije to dovoljno ? :S
pa ja sam imala od lekara opste prakse, isto je glasilo je na kbc zvezdaru i primila me je bez problema. probaj sa tim, ne bi trebalo da imas probleme
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Zulu ako imas uput onda je besplatno. Odes uzmes uput na kome ce pisati devijacija septuma i onda ides kod doktora. Ali bez uputa nemoj da se cimas bezveze
Katarina2105990
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 1:04 pm

Post od Katarina2105990 »

Eto mene konacno iz bolnice. Danas su mi skinuli masku i nosic je fenomenalan. Kad se dovedem u red okacicu sliku. Sve pohvale za dr. Dusanku Milosevic, bas je profi. Sama operacija nije strasna, zajebano je prvih 3 -4 dana ali stisnite zube jer vredi, a kasnije se naviknete na masku :)
malenna76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 1:05 pm

Post od malenna76 »

BRAVO KATARINA...sad budi strpljiva,SPAVAJ USPRAVNO,I NABAVI ONAJ JASTUK NA NADUVAVANJE,ZA SPAVANJE U AUTOBUSU TOKOM DUGOG PUTA,da ti drži glavu dok spavaš :wink:
Korisnikov avatar
Alexandar *mp
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 10:23 pm

Post od Alexandar *mp »

Africa-Mileva napisao:
Alexandar *mp napisao:
pa ja sam imala od lekara opste prakse, isto je glasilo je na kbc zvezdaru i primila me je bez problema. probaj sa tim, ne bi trebalo da imas probleme
Jos samo jedno pitanje xD Jel idem kod nje kad je dezurna ili kad radi u ambilanti ? :D
You'll never walk alone!
Africa-Mileva
Aktivan član
Aktivan član

Post od Africa-Mileva »

Hmmmm... meni je rekla secam se dodji u cetvrtak tad dezuram... a tad je radila dole u ambulanti od 2 do 6... Sad stvarno ne znam da li je dezurstvo=ambulanta ili kako to funkcionise.... sorry

Katarina bas mi je drago zbog tebe,
pazi nosic i jedva cekamo slike :wink:
.xenoN
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 04, 2011 11:54 pm

Post od .xenoN »

Ja imam zakazano kod dr Milosevic, 22-og, znaci sledecu sredu, rekla mi je da dodjem posle 18h... :D
purpul
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 08, 2012 1:40 am

Post od purpul »

@ Sanjka79 mojoj drugarici su otoci trajali preko godinu dana- ona
je planirala i drugu operaciju jer je bila nezadovoljna,preciznije
imala je kao neku kuglicu tamo gde joj je bila grba+nos je bio mnogo siri nego pre operacije
(doktor joj je govorio da ce to sve leci na svoje mesto,
ali ona nije verovala i bila je skepticna jer je kod ostalih za to vreme nos vec dobio svoj konacan oblik...)
Na kraju je odustala od druge operacije,jer je nos postao lep :)
a tu kuglicu su joj pod lokalnom anestezijom sredili i sad ima prelep nosic.
Ona kaze da joj je nos ostao siri(naravno ne kao pod otocima i samo ona to sad vidi:),ja recimo
kod nje vise ne vidim da je sirok ali pretpostavljam da mora da bude
nijansu siri nego pre operacije zbog te zatvorene metode...Na kraju joj se generalno dopao i odustala je od druge operacije na srecu.
Pogledaj ovu razliku u slikama(7 meseci i posle 36 meseci) :)
Znaci,daj i ti svom nosicu jos vremena,nadam se da ce i kod tebe sve doci na svoje mesto:)
Gde nepristojno...cak naprotiv-to je pozeljno;)
http://www.plasticsurgeryspot.com/image ... ctures.jpg
gugu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 17, 2010 1:10 am

Post od gugu »

evo i ja da se javim :) dolazim sporadicno da vidim sta se desava i da obavestim ljude o svom iskustvu, sigurno ce nekome znaciti :) imala sam operaciju u martu prosle godine kod dr milosevic. bila je profesionalna, ljubazna i obilazila me je svaki dan. od mene nije dobila ni dinara, niti mi je ikada dala do znanja da bi to trebalo da uradim. tada sam cekala tri meseca na operaciju. moja ocekivanja nisu bila prevelika, nisam trazila savrsenstvo, i ocekivala sam da u estetskom smislu bude bolje nego sto je bilo. i tako je i ispalo. i posle skoro godinu dana i dalje imam otoke, pogotovo na vrhu, ali sam strpljiva i kako meseci prolaze, tako je nos sve lepsi i lepsi. ne ocekujte previse, tako se necete ni razocarati, ali isto tako budite strpljivi, jer ni 3,4 meseca od operacije ne znace da je dovoljno vremena proslo i da je vreme da pocnete da se nervirate i da budete nezadovoljni. ja nisam kacila slike ali sam slala na mail svima koji su to trazili. imam malu kvrzicu na sredini nosa sada, nisam je imala posle operacije, ali se ne potresam, sve ukupno nos je lep i ja sam vise nego zadovoljna. i opet bih postupila isto. iz iskustava devojaka koje znam da su imale operaciju, otoci traju i do dve godine... zato ne ocajavajte...
Odgovori