Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.
Bila sam na operaciji! Sredjena mi je nosna pregrada i nosne skoljke.U bolnici je sve bilo ok.Budjenje iz anastezije je lako.Kasnije pocne da boli ali sve prodje sa analgeticima.Izasla sam posle par dana jer je sve bilo uredu.Za koji dan skidam konac iz nosa.Srecom sam nasla inzvarednu doktorku! Jos i da je bolnica uredjena kao sto je ona dobra,kud bi nam bio kraj.
Posto planiram da operisem nos uskoro,jedino se plasim dan posle,tj,koliko ce da boli i tako to....Ako neko moze malo bolje da me uputi u sve neka se javi!
Posto planiram da operisem nos uskoro,jedino se plasim dan posle,tj,koliko ce da boli i tako to....Ako neko moze malo bolje da me uputi u sve neka se javi!
Radila sam septoplastiku,tj. namestanje devijacije nosne pregrade.Nosne skoljke su takodje operisane jer su bile otecene i one su mi blokirale disanje.Nisam radila estetsku vec samo funkcionalnu operaciju.Ja spolja nemam vise otok,bio je mali posle operacije(radjena je 24.4.) i smirio se posle 3,4 dana.
Devojke koje su radile i estetsku operaciju su imale pored tampona u nosu(koje sam imala i ja) i masku preko nosa koja se nosi 7 dana posle operacije.One su imale i otok i podlive ali stvarno nisu bili veliki i oni su im se brzo smirili.
Bolovi su jaki ali prolaze odmah posle injekcije! I vadjenje tampona boli ali se posle oseti takvo olaksanje da se to odmah zaboravi.
Operaciju sam radila u Gradskoj bolnici u Beogradu.Ako hocete da tu uradite operaciju samo nemojte da je radi nacelnik klinike da ga bas ne imenujem jer je tolko nadmen i tolko se pravi pametan da nemogu da vam opisem.Kao da je on jedini doktor nauka na odeljenju.Moja doktorka je isto doktor nauka,a i svi kazu da je najbolja od svih njih.Sto mogu da potvrdim jer je savrseno uradila operaciju.
Srecno svima sa operacijama!
U sredu radim operaciju nosa (devijacija i estetski) u Klinickom Centru Srbije , Dr.Ugrinovic, pa me zanima zna li neko nesto o tom lekaru,mislim jel dobar.Moze odgovor i na pvt.
Znam Ugrinovica,bila sam kod njega na pregledu.Zelela sam njegovo misljenje da li treba da uradim operaciju.Zato sto sam bila kod mnogo lekara od kojih su jedni rekli da je ne uradim,a drugi da je obavezno uradim.Tako da vise nisam znala sta cu a vise nisam mogla da disem.On je naravno apsolutno bio za to da je uradim i hteo je da je uradi,ali posto nije mogao odmah,a ja vise nisam mogla da disem,otisla sam kod doktorke koja je izvrsna.Bio je upravu jer je operacija uspela i sad DISEM NA NOS.Slobodno idi kod Ugrinovica on je dobar lekar.
Danas sam skinula gips, operacija je bila pre tacno nedelju dana... i nisam zadovoljna. Nos je ostao skoro isti, a ja sam htela da ga smanji po svim dimenzijama.
Znam da jos uvek imam malo otoka, ali ne mogu da procenim sta je od toga otok a sta ce da ostane zauvek. Molim vas, recite mi kakva su vasa iskustva, kakve su promene nakon skidanja zavoja pa u narednih nedelju - dve?
Otoci posle estetske operacije ostaju i mesecima!Ali to su mali otoci koji ce nestati i od njih ne vidis rezultat.Meni je proslo mesec dana od operacije pa jos uvek imam otoke u nosu i jos ga ne osetim dobro.Ja sam imala funkcionalnu operaciju.
Mada uvek postoji sansa da hirurg nije uradio dobro svoj deo posla,ali se zaista nadam da nije u tome problem.Ja sam upravo zbog toga isla kod vise lekara dok nisam nasla pravog.Ko te je operisao?
Nemoj da brines verovatno su u pitanju samo otoci.
Operisao me dr. Barjaktarevic. Operaciju sam radila u Herceg Novom tako da ne verujem da ti ime doktora nesto znaci...
Meni se cini da je oblik nosa koji sam dobila ok, mislim onako-nije los iz profila, ali mi je anfas strasan, deluje veci i siri nego sto je bio! ...
tigrice, zar si ocekivala posle lomljave nosa, svih koscica na delice i njihovog spajanja, da otok spadne za nedelju dana? Pa mora da otekne, a to znaci i da bude dosta veci nego sto ce biti i sto je bio. Velicina otoka zavisi i od toga koliko je radjeno (lomljeno), koji delovi nosa su radjeni, a jako bitno - i od samog organizma. Nekome spadnu jako brzo, nekome jako sporo (ta sam), ali spadnu... Zato samo strpljivo i nemoj se nervirati, nista ne mozes da promenis time, samo mozes da odmognes izlecenju Veruj mi, prosla sam kroz to
mislim onako-nije los iz profila, ali mi je anfas strasan, deluje veci i siri nego sto je bio! ...[/quote]
To je dokaz da su to obicni postoperativni otoci koji ce sigurno proci!
Uopste nemoj da se brines.
Cao, evo imala sam estetsku operaciju nosa 17 maja. u Zemunskoj bolnici. Ako mi verujete nisam imala ni jedan otok ni modricu na licu, samo velike podocnjake koji su nestali posle skidanja maske posle nedelju dana. Vadjenje tampona je samo malo peckalo jer je doktor to pazljivo radio. Cak ni bolove nikakve nisam imala, sto mi je bilo jako cudno mada je doktor rekao da je to ok i da se cesto desava. Operacija je trajala preko 2 sata pa su moji umrli od straha da nesto nije lose krenulo, a u stvari doktor mi je bas ,, lickao nos,, to sad citiram medicinsku sestru. Samo sam taj dan lezala u krevetu jer mi nisu davali da ustanem, vec sutra mi je bilo jako dosadno pa sam po ceo dan setala po bolnici sva smorena. Pustili su me kuci posle pet dana, a posle tri dana su mi skinuli masku, e kad sam se pogledala u ogledalo u ordinaciji samo sto nisam pala u nesvest, nos mi je bio slepljen na gore kao kod Miss Pigi i sav natecen, a koza ostecena od gipsa. Ali evo vec 7 dana od skidanja maske svako jutro se vidi promena, koza se skroz regenerisala a nos je super, totalno je izmenjen i onakav kako smo se dogovorili da bude pre operacije posto sam mu odnela sliku profila i anfasa pa smo ga crtali na tim fotkama. Jos imam otok na vrhu nosa pa to malo kvari njegov izgled ali evo i ovde sam cula da oni traju bas dugo. Inace bila sam kod mnogo doktora u razlicitim ustanovama , ali Zemunska bolnica mi je bila najbolja a doktor mi je ulio najvece poverenje, inace sam se i raspitivala o njemu i rekli su mi da je genijalan, a tek cena, samo 16 000 dinara pa sam dosta i ustedela jer sam spremila za operaciju preko hiljadu i po eura. Eto, mozda sam malo oduzila sa tekstom ali mislim da je dobro da sa vama podelim iskustvo jer znam da je meni ovaj forum mnogo pomogao da resim dugogodisnji estetski problem. Inace to je ORL hirurg, a ne plasticni hirurg i receno mi je vise puta da je to i bolje da radi dobar ORL hirurg, njegovo ime je dr.Andrej Grubor, to je mlad i simpatican covek a ima i neke titule. Ja samo svima da toplo preporucim lek za otoke koji se pije odmah posle operacije Chymoral forte 100, ja pijem vec trecu kutiju tri puta dnevno oko sat vremena pre obroka po 2 tablete i dosta umivanja sa mlakom tj. vise hladnijom kamilicom, kao i Cicactive gel koji se teze nalazi ali se moze naruciti u nekim apotekama i nanosi se dva puta dnevno. E sad puno srece svima i samo hrabro. Veliki pozdrav