Sta da radim?
Vec duze vreme muku mucim sa kandidom u grlo!
Stvar je nastala tako da prvo od nekog virusa grlo me je bolelo, pa posle nekih sisanja nekih antispetika, ni tada nije prestalo. Na prvi pregled mi je jedan ORL rekao da imam krajnike, kao i papilom na uvuli, unatoc tome da nikad nisam imao krajnike. Zbog toga sam preminuo na antibiotike, ali stvar je bila jos gora! Grlo i dallje me je bolelo i pocelo je da me gusi. Moj matican doktor mi je prepisao Dexason i tad je pocelo jos vise da me gusi!
Na analizi brisa, nakon jedne krize sa uzasnim bolom u grlu i nemogucnosti da progutam i vodu, otkrili su me Streptococu beta-hemoliticu i sam i dalje produzio sa pijenjem antibiotika, ali i dalje me je grlo bolelo i gusilo.
Posle setanja po raznim doktorima i raznim analizama (kardio, pneumo, abdomen itd.) doktori su tvrdili da imam potpuno zdrave nalaze, ali mene i dalje je gusilo i bolelo grlo, dok nisu pocele neke fusure i neke bolne cvorice na jeziku da se pojavljuju (smatrao sam da su to papilomi), ali druga doktorka iz Skopske klinike ORL mi je rekla da to mora da proverim na Stomatoloskoj klinici u otseku bolesti usta. Tamo mi je doktor, nakon uzimanja brisa iz jezika, otkrio kandidu i rekao je da je od previse antibiotika, i da razlog bola grla je ta blesava Kandida.
Nakon uzimanja dugog vremena Nystatina, presao sam na Difluconazol i nakon 2 doze maticni nije mi dao vise.
E sada i dalje me gusi, malo manije me boli, pa se pitam jer je to jos od kandide ili je od papilome? I dali mogu nekako da izlecim to glupavo gusenje?
Kandida u grlo, kao i papiloma na uvuli
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 21, 2010 11:47 am