Pozdrav,
skoro sam bio na pregledu kod ORL zbog (konacno sam naucio kako se to zove:) ALERGIJSKOG RITINISA - tj stalnog stvaranja sekreta u nosu koji curi i u grlo zbog cega sam cesto imao probleme sa grlom, gomilanjem sekreta u grlu, curenje ili zapusenost nosa itd...
Bavim se pevanjem tako da mi je ovo oduvek smetalo.
Ustanovljeno mi je nakon sto sam obisao Centar za eliminaciju alergija u Zemunu, da imam niz alergija, izmedju ostalog alergiju na prasinu, polen, mleko, belo brasno, secer... i jos par manje bitnih.
Predlozena mi je terapija antihistaminicima, medjutim oni imaju jednu nus-pojavu koja meni jako smeta, a to je da isusuju grlo. Meni ovo jako smeta naravno jer se bavim pevanjem!
Da li postoji alternativa, tj neki lek koji bih mogao koristiti koji ne isusuje grlo???
Cuo sam za Flixonase i Beconase sprejeve koji idu u nos, da li i oni isusuju grlo?
Dakle koje su alternative za nas pevace, spreciti alergije a ne isusiti grlo.
Hvala,
Nikola
Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 9:33 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 07, 2010 2:43 am
Re: Alergija i pevanje - cime se leciti? antihistaminici isusuju
Pozdrav!
Pevam vec skoro 6 godina i imam konstantne upale grla.Skoro sam pocela da pevam bas aktivno i nazalost ne mogu da sacekam da mi grlo ozdravi, pa pevam sa upalama i grlo mi je u katastrofalnom stanju.Vise od godinu dana mogu da kazem da nisam izlecila grlo.Bila sam na ORL-u pre nekoliko meseci i doktori mi kazu da nemam nista na glasnicama i da mi je grlo zdravo.Kako je to moguce kada mene grlo svaki put, pogotovo posle pevanja, jako boli i prakticno ne mogu skroz da ga izlecim?Stalno koristim tantum verde, pijem propolis...cak sam dobila recept i sa djumbirom...ali apsolutno mi nista ne pomaze.Pomozite mi vi!Hvala unapred!
Pevam vec skoro 6 godina i imam konstantne upale grla.Skoro sam pocela da pevam bas aktivno i nazalost ne mogu da sacekam da mi grlo ozdravi, pa pevam sa upalama i grlo mi je u katastrofalnom stanju.Vise od godinu dana mogu da kazem da nisam izlecila grlo.Bila sam na ORL-u pre nekoliko meseci i doktori mi kazu da nemam nista na glasnicama i da mi je grlo zdravo.Kako je to moguce kada mene grlo svaki put, pogotovo posle pevanja, jako boli i prakticno ne mogu skroz da ga izlecim?Stalno koristim tantum verde, pijem propolis...cak sam dobila recept i sa djumbirom...ali apsolutno mi nista ne pomaze.Pomozite mi vi!Hvala unapred!