Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Naime ja sam muškarac,imam 30 godina,visok sam 175 i težak 77kg.
I evo kod mene je problem što mi je ruka od podlaktice do zgloba jako tanka...
Opseg podlatice mi je 28cm a opseg zgloba svega 15.5cm.
Evo i slike: http://i.imgur.com/x5HghUJ.jpg
Pitao sam u jednu polikliniku i oni su mi rekli da bi trebao napraviti ultrazvuk zgloba šake kako bi se vidjela moguća odstupanja od normale.
Pa mene zanima jel bi trebao na taj ultrazvuk il ne?
I dali je normalno da mučkarac u mojim godinama ima tako tanak zglob šake?
Kakva je druga ruka?
Jel postoji slabost mišića, trapavost u šaci, ispadanje predmeta...? Jel normalan obim pokreta u zglobu?
Jel celog života bilo tako ili je razlika primećena u nekom trenutku?
Dejanbg napisao:Kakva je druga ruka?
Jel postoji slabost mišića, trapavost u šaci, ispadanje predmeta...? Jel normalan obim pokreta u zglobu?
Jel celog života bilo tako ili je razlika primećena u nekom trenutku?
Ma isto je druga ruka.
Kao tinejđer sam bio dosta mršav,pa sve tamo do negdje 25-te godine,nakon toga sam počeo dobivati kile,i evo došao san do tih 77.Rekao bi da je to dosta na moju visinu (173)
Potpuno su funkcionalne ruke,nema nikakve trapavosti,ispadanje il slabosti u rukama.
Dejanbg napisao:Ja na slikama ne vidim ništa upadljivo, a obimi su sasvim ok, pošto ne znam normalne mere izmerih sebi i približno je.
Normalna snaga, normalan obim pokreta, normalna funkcija - sve je u redu.
Ja sam čitao da je za muškarca u mojim godinama normalno oko 17.5 cm.
Neznam koliko točno Vi imate,ali ja gotovo da nisam vidio muškarca s tako tankim zglobom ko ja.
Tako da stvarno neznam dali je kod mene sve dobri i dali sam zdrav.
Многи су покушали да нарасту кљукајући се разним хормонима и нису успели.
Ти би да ти порасте само један део тела и за то нема шансе. Када би кљукање хормонима и дало неке резултате вероватно би порастао а зглоб остао исти. Због тога би изгледао још тањи него сада.
Треба да ојачаш лигаменте, тетиве и мишиће и тако ћеш деловати крупније и јаче.